Най-известният транссексуален човек в сета е Кейтлин Дженър, известна някога като Брус Дженър. Преди да реши да промени пола си, Брус беше успешен спортист и златен медалист от Олимпийски игри. През 1991 г. той се ожени за телевизионната звезда Крис Кардашиян и освен родител на четирите си деца от двата си предишни брака, стана и доведен баща на децата на Крис от предишния ѝ брак с Робърт Кардашиян – Кортни, Ким, Клои и Робърт.

През 2013 година, след като вече имаха две дъщери заедно, Брус и Крис се разделиха, а само две години по-късно Брус обяви, че е решил да се подложи на процедура за смяна на пола и официално да бъде жена, каквато се е чувствал през целия си живот. Той направи това съобщение в телевизионното предаване „20/20“ и изненада не само зрителите, но и семейството и децата си.

Брус Дженър след операцията за смяна на пола
Снимка: Getty Images

Не всички са приели положително внезапната промяна. Кейтлин (както реши да се казва Брус) призна тази седмица в риалити предаването „Аз съм знаменитост… Измъкнете ме“, че от години не е разговарял с доведената си дъщеря Клои. И причината за това най-вероятно е именно начина, по който Брус реши да съобщи на света, че се превръща в Кейтлин.

Преди време в предаването на Елън Дедженеръс Клои сподели, че е много разстроена от начина, по който доведеният ѝ баща се е отнесъл с нея и с цялото си семейство. След като се е разделил с Крис, Брус е започнал да се променя физически. Най-видимо е било, че косата му е ставала все по-дълга, но е имало и други белези, тъй като някогашният атлет е започнал хормонална терапия, за да се подготви за операцията.

Клои и Брус, преди атлетът да стане Кейтлин
Снимка: Getty Images

Питахме Брус какво се случва с него и какви са тези слухове, които чуваме“, спомня си Клои. „Той твърдеше, че няма нищо вярно в слуховете, но същевременно вече е бил планирал да стане жена. Накрая имахме чувството, че сме били последните, които са научили и се чувствахме ужасно, особено аз.

В един момент притеснението на децата му е прераснало в истински гняв: „Казахме му, че не ни интересува какво прави, но не искаме да ни лъже. Искахме да знаем какво трябва да правим. Но дори тогава не пожела да ни каже. Не знаехме, че ще започне да се облича като Кейтлин.

Другата причина Брус/Кейтлин да не се радва на голяма популярност сред семейство Кардашиян е, че когато разкри какви са плановете му, отправи много сериозни обвинения срещу бившата си съпруга. Според транссексуалния Крис Кардашиян винаги е знаела, че той е жена в мъжко тяло и никога не го е подкрепяла. Дори напротив – карала го е да се чувства незначителен и слаб. Съпругата му е знаела и за влечението му към женски дрехи и му е била наредила да държи роклите си заключени на място, където няма опасност децата им да ги намерят и да разберат тайната на баща си.

70-годишната Кейтлин с 23-годишната си приятелка
Снимка: Getty Images

Днес Кейтлин Дженър поддържа връзка само с биологичните си дъщери и е в черния списък на семейство Кардашиян. Тъй като е телевизионна знаменитост, поведението му се следи много внимателно от семейните адвокати. Ако Кейтлин си позволи да издаде подробности от личния живот на семейство Кардашиян, го грози съдебен иск за 5 милиона долара. И като се има предвид, че бащата на Клои и Ким беше адвокатът Робърт Кардашиян, участвал в знаменитото освобождаване на О Джей Симпсън, Кейтлин ще постъпи разумно да не се спречква със семейството.

Ако ви е интересно, може да разгледате още снимки на Кейтлин Дженър ПРЕДИ операцията за смяна на пола: