Тази седмица риалити звездата Ким Кардашиян беше на посещение в Белия дом, за да обсъди с американския президент идеите си за подобряване на условията на живот на затворниците, които са освободени. На пресконференция след срещата им, Доналд Тръмп отбеляза, че Ким е „страхотна приятелка“ и той напълно подкрепя инициативата ѝ.

Миналата година Инстаграм моделът се ангажира с няколко случая на задържани, чиято присъда е прекалено голяма за извършеното престъпление. Вниманието на звездата беше привлечено от 63-годишна жена, осъдена на доживотен затвор за притежание на наркотици.

Интересът на Ким Кардашиян към правото се засили дотолкова, че тя е решила да започне да учи право. Очаква се да държи изпита си за адвокат през 2022 година.

Не всички са доволни от усилията на Ким да помогне за предсрочното освобождаване и по-добрия живот на затворниците. В началото на месеца риалити звездата беше обвинена от майката на една от жертвите на затворника Кевин Купър, когото Ким защитава, че не е прочела всички доказателства и вярва на лъжи. Купър е обвинен в убийството на четирима души.

Въпреки противоречията, Ким Кардашиян има пълната подкрепа на Доналд Тръмп. На пресконференцията ѝ в Белия дом беше посрещната с бурни аплодисменти, което накара Тръмп да възкликне: „Тя изглежда е доста популярна!“