„Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.“ Някои от вас може би са се досетили, че цитатът е от любимата ни детска книга „Пипи Дългото чорапче“.

Нещотърсач е и тя – Жаки, която винаги търси щастието и радостта. Защото светът е шарен и цветен!

С нея се открихме случайно. Уж! Че нали не вярвам в случайности. Събраха ни книгите и чантите на Пролетния панаир на книгата в София. 

Тя имаше щанд, на който бяха изложени аксесоарите, които прави сама. Жаки работи в IT компания, но в малкото си свободно време твори – прави елегантни дамски чанти, върху които има цитати от книги.

„Винаги нося книга в чантата си. Настроението и най-вече усещането, което ми дават те, ме вдъхновиха за идеята ми“, разказва Жаки.

Дръзко и нестандартно – така определя тя By Jackline - начинанието, с което вдъхва живот на любимите си издания. За него ви разказваме в поредицата „Жените на България“.

„Ана Каренина“„Гордост и предразсъдъци“„Малкият принц“„Тютюн“ – това са само част от книгите, чиито цитати са върху аксесоарите й. Именно романът на руския писател Лев Толстой е първото издание, което избира.

„Това е класика, която е издържала на времето. Не можеш да я забравиш, ако я прочетеш веднъж. Исках да се върна към миналото и да направя контраста със съвремието“, пояснява Жаклин.

Тя сама създава и дизайните на чантите си. Прави ги дигитално и изпраща готовите модели на печатница. След това сглобява всички части и ги оформя в дамския аксесоар. Обръща внимание и на фините детайли, затова и една чанта изисква време и усилия. Удоволствието обаче да види жена с нейни модели е несравнимо.

„Дамите избират сами подходящите чанти и книги. Книгата те намира в подходящото време, а жените избират онова, което изразява душата им най-добре към момента“, казва Жаки.

Гледайте цялото видео с гостуването на Жаки в "Жените на БЪлгария".