След малко повече от 2 години битка с рака на гърдата, актрисата Марни Шуленбург почина на 38-годишна възраст. Младата жена е най-известна с ролите си в сериала „Докато свят светува“ и криминалната драма „Град на хълма“. Тя почина само два дни след рождения си ден.

През последните месеци Марни споделяше трудностите, с които се сблъсква в живота си. Малко преди да научи диагнозата, тя стана майка на момиченце.

„Идеалът ми не е да съм 38-годишна майка, която се нуждае от кислородна бутилка, за да живее“, написа тя само седмица преди смъртта си. „Искам да съм силна и красива за дъщеря си. Искам да я науча да премине през този свят със състрадание, сила, жизненост хумор и радост, както моята майка ме научи.

„Знам, че да бъда с нея е най-добрият подарък, който мога да ѝ дам, но сега имам чувството, че съм една полужива версия на самата себе си“, написа още Марни.

Лечението на актрисата бележеше бавен напредък, но тя не се отчайваше и редовно информираше почитателите си, че ракът не се увеличава и дори малко се свива.

През ноември 2021 г. тя разкри, че заболяването ѝ пречи на кариерата ѝ.

„Аз винаги ще бъда артист, но като загубиш 90% от косата си, имаш диабет и си на активно лечение срещу рак, не си най-търсената в бизнеса.“

Новината за смъртта ѝ беше потвърдена от съпруга ѝ пред „Variety“.

„Моля ви, не казвайте, че тя е загубила битката с рака“, каза той, цитиран от изданието. „Не е истина. Гледах я как побеждава рака всеки ден след диагнозата. Тя е невероятна. Избрахме да атакуваме диагнозата със сляп оптимизъм. Говорехме само за бъдещето и продължавахме напред. Не знам дали беше правилно, но беше единственото, което можехме да направим.“

Марни Шуленбург научи диагнозата си на 8 май 2020 г. – 9 дни преди 36-ия си рожден ден.

Научете още за рака на гърдата: