Преди 8 години ни застигна новината за една от най-шокиращите смърти в Холивуд – на комика Робин Уилямс. Той беше един от най-забавните и обичани актьори на света и никой не подозираше, че зад усмивката му се крие тайна, която в крайна сметка ще стане причина за смъртта му.

Робин Уилямс беше открит мъртъв в дома си на 11 август 2014 г. Актьорът е избрал да сложи сам край на живота си, като се обеси.

Каква е причината за самоубийството на Робин Уилямс?

Снимка: Getty Images

Трябваше да мине много време, преди истината да излезе наяве – през последните години от живота си Уилямс се е борил тайно с тежка депресия, породена от нелечимо заболяване.

Аутопсията разкри, че Уилямс е страдал от деменция с телца на Леви (Lewy Body Dementia), известна още като LBD. Това е едно от най-редките и най-увреждащи мозъка заболявания.

Снимка: Getty Images

Симптомите са се появили някъде около 2013 г., когато Робин за пръв път е споделил със съпругата си (по това време са женени от две години), че изпитва дискомфорт и нервност. Лявата му ръка е започнала да трепери, но актьорът е приписал това на стара травма.

С времето са се появили и други симптоми, които са можели да подскажат за тежкото заболяване – крампи, сърцебиене, загуба на обоняние и зрение. Понякога крайниците му замръзвали насред движението, а гласът му ставал все по-слаб.

Снимка: Getty Images

Тези симптоми не са се появили изведнъж заедно и някои от тях отслабвали или напълно изчезвали. По тази причина съпругата му Сюзън Шнайдер така и не заподозряла, че причината може да е едно по-сериозно заболяване.

Беше постоянен парад от симптоми и не всички показаха главите си наведнъж“, сподели тя в интервю за вестник „Ню Йорк Таймс“. „Започнах да си мисля, че съпругът ми може да е хипохондрик.“

Снимка: Getty Images

Един от хората, които забелязват, че нещо не е наред е гримьорката, с която Уилямс работи по филма „Нощ в музея: Тайната на гробницата“.

Изобщо не беше в добра форма“, сподели тя. „Всяка вечер плачеше. Беше ужасно. Ужасно.

Веднъж актьорът ѝ споделил, че се страхува за бъдещето, защото вече не знае как да бъде забавен.

Снимка: Getty Images

На 11 август Робин Уилямс целува жена си за последенпът, след което отива в друга стая. Там слага край на живота си на 63-годишна възраст.

Той винаги ще бъде помнен благодарение на ролите си в „Мисис Даутфайър“, „Обществото на мъртвите поети“, „Пач Адамс“ и много други култови филми.