В рамките на дни дни 31-годишният Джейми Коста се превърна в истинска сензация. В понеделник младият мъж сподели кадри, на които изпълнява ролята на легендарния актьор Робин Уилямс. Заради невероятната му прилика с актьора и перфектния начин по който имитира гласа и движенията му, хиляди хора си пожелаха да има истински филм, посветен на Робин Уилямс, с Джейми в главната роля.

В краткия клип Джейми Коста изпълнява ролята на Уилямс на снимачната площадка на сериала „Морк и Минди“, който се излъчва от 1978 г. до 1982 г. В него Робин Уилямс играе ролята на извънземен, който се влюбва в земната си съквартирантка.

В кратката сцена, Джейми Коста изиграва моментът, в който Робин Уилямс научава, че приятелят му Джон Белуши е починал. Това се случва през 1982 г.

Снимка: Getty Images

След като в продължение на години Робин Уилямс беше най-любимият комик на Америка и разсмя няколко поколения зрители с хитове като „Мисис Даутфайър“ и „Джуманджи“, актьорът най-неочаквано се самоуби. След смъртта му стана ясно, че през целия си живот се е борил с депресията и в край а сметка тя го е победила. Точно това противоречие между истинския Робин и образа, който виждаме във филмите му, е опитал да пресъздаде с играта си Джейми Коста.

Снимка: Getty Images

Има предположения, че 6-минутният клип е просто тест как биха реагирали хората на филм за Робин Уилямс с Джейми в главната роля.

Други превъплъщения на Джейми Коста

Джейми Коста като Хан Соло във фен филм
Снимка: imdb.com

Младият актьор няма големи проекти, но е участвал в десетки филми, продуцирани от фенове на различни поредици. Непрофесионалните му роли са вдъхновени от поредици като „Х-Мен“, „Междузвездни войни“ и „Дедпул“.

Снимка: imdb.com

Професионалната му кариера е обвързана изцяло с телевизията. Той е участвал в епизодични роли в няколко сериала.

Джейми Коста като Върколака във фен филм
Снимка: imdb.com

Като се има предвид колко популярен остава Робин Уилямс дори 7 години след смъртта си, почитателите на актьора със сигурност биха искали да видят филм за живота му. Още повече, че едва след смъртта на актьора успяхме да зърнем истинския Робин зад усмихнатата маска.