"Той ме попита "Това означава ли, че сме разделени? Беше наистина шокиращ момент", споделя Сюзън Шнайдер Уилямс по повод лекарската забрана съпрузите да спят заедно. Робин Уилямс се бори със заболяването деменция с телца на Леви до края на живота си. При него се нарушава функцията на мозъка, която засяга мисленето, паметта и движенията. Актьорът умира през август 2014 г., когато е на 63 г. Съпругата му дава обширно интервю по повод документалния филм за последната битка със заболяването на Робин Уилямс. Неговото заглавие е "Желанието на Роби". 


"Той беше душевно богат и дълбок човек и направи толкова много за човечеството и културата. Неговото чувство за хумор беше като тайно оръжие", споделя неговата съпруга. "Често, когато видеше, че някой се нуждае от малко повдигане на духа, просто му инжектираше доза хумор в точния момент."Деменция с телца на Леви е вторият най-често срещан тип прогресивна деменция, след Алцхаймер. "Робин и аз знаехме, че има още какво да се направи. Веднъж ми каза - "Просто искам да си рестартирам мозъка. Обещах му, че ще направя всичко възможно да се справим с това и да открием какво е. Само че не знаех, че това ще се случи след чак смъртта му."

На съпрузите било препоръчано да спят в отделни легла по медицински причини. Така Робин можел да спи по-добре, тъй като освен деменцията, страдал и от инсомния. "Шокиращо е да разбереш, че между теб и най-добрия ти приятел, партньор и любов има огромна пропаст. И ментално, и реално."

Съпругата му обяснява избраното име на филма така - "Обсъждахме какво искаме да оставим като наследство, как искаме да се чувстват хората, след като си отидем", споделя тя в интервю за Entertainment Weekly. "И тогава Роби просто каза "Искам да помогна на хората да се страхуват по-малко".

Освен съпругата му за филма са интервюирани още директорът на продукцията "Нощ в музея" Шаун Леви, Дейвид Кели и други.