През 2014 г. загубихме големия актьор Робин Уилямс. Целият свят почете паметта му, защото освен невероятен актьор, през целия си живот Уилямс е бил и много добър човек. Историите за него продължават да излизат наяве и една от най-новите, които научихме, е тази на 42-годишната Лиза Джейкъб, която се е запознала с Робин когато е била тийнейджърка и той ѝ е помогнал да преодолее труден момент в живота си.

Снимка: Getty Images

Лиза започва актьорската си кариера съвсем малка и най-известната ѝ роля е във филма от 1993 г. „Мисис Даутфайър“, в който играе най-голямата дъщеря на героя на Робин Уилямс. В интервю за сайта „Yahoo Entertainment“ тя сподели какви са били отношенията ѝ с холивудската легенда.

„Робин беше точно такъв, какъвто бихте се надявали да е“, разказа тя. „Той беше много открит и честен с мен за своите проблеми с безпокойството и депресията. Затова и аз му споделих, че страдам от безпокойство.“

Снимка: Getty Images

Актьорът не е пренебрегнал момичето ѝ е започнал да разговаря сериозно с нея по въпроса.

„Той започна да ми говори по въпроса за психичното здраве по начин, по който 14-годишните деца не са свикнали възрастните да говорят за този вид преживявания.“

Главната цел на Робин Уилямс е била да убеди момичето да се опита да се справи с проблемите си, вместо да прибягва до лесното, но опасно решение с лекарства, както правят много американци.

Снимка: Getty Images

„Настояваше да разбера, че лекарствата няма да ми помогнат“, сподели още тя. „Той вече беше минал по този път, беше се пристрастил и това беше направило всичко по-лошо.“

Младата Лиза се е вслушала в съвета на актьора и е успяла да се излекува без медикаменти. За съжаление самият Робин Уилямс се поддаде на заболяването и то отне живота му.

Снимка: Getty Images

На 11 август 2014 г., след дългогодишна борба с депресията, Робин Уилямс сложи край на живота си. Но почитателите му и хората като Лиза Джейкъб, които са общували лично с него, няма да забравят големия актьор.