Много хора вероятно си спомнят 11 август 2014 г., когато научихме, че големият актьор Робин Уилямс е мъртъв. Комикът е открит в дома си, след като се е обесил с колана си в гардероба.

Вестта потресе всички не само заради зловещия начин, по който е избрал да си иде, но и защото Робин Уилямс забавляваше целия свят в продължение на 40 години. Оказа се че никой, дори семейството му, не е бил наясно какво се случва в главата на актьора.

Снимка: Getty Images

Кой беше Робин Уилямс и с какво ще бъде запомнен в киното

Мнозина считат Робин Уилямс за един от най-великите комици на всички времена. Той е известен със способността си да импровизира и с множеството гласове, които използва. Уилямс има една награда „Оскар“ – за филма „Добрият Уил Хънтинг“ и още три номинации преди това.

В училище Робин Уилямс винаги е бил клоунът на класа и е забавлявал всичките си съученици. По-късно напуска колежа, за да започне актьорската си кариера и много бързо постига успех на сцената и в телевизията, където се изявява в различни комедийни роли.

Кадър от филма "Джуманджи"
Снимка: Getty Images

Робин Уилямс е известен с чувството си за хумор и незабравимите си комедийни роли, но участва и в много сериозни и драматични филми. Ролята му в „Добрият Уил Хънтинг“ му носи наградата „Оскар“, но преди това получава номинации за „Добро утро, Виетнам“, „Обществото на мъртвите поети“ и „Кралят на рибарите“.

Снимка: Getty Images

Уилямс е звезда в една от най-култовите комедии на всички времена “Мисис Даутфайър”, където играя ролята на мъж, преобличащ се като възрастна жена, за да бъде с децата си без те да знаят. Филмът веднага се превръща в хит, а днес се счита за класика и за една от най-добрите комедийни роли на Робин Уилямс.

Снимка: Getty Images

Друга много значителна роля е във филма „Пач Адамс“, който търпи доста критики, но не и заради играта на Робин Уилямс. Любопитно е, че във филма Уилямс играе ролята на лекар, страдащ от депресия, който обмисля самоубийство, но открива че може да помогне на себе си и на околните, като разсмива хората.

За съжаление в реалния живот смехът не се оказва толкова ефективно лечение и Робин Уилямс прекарва последните години от живота си борейки се с депресията, докато в крайна сметка не решава да сложи край на живота си.

Кадър от филма "Джак"
Снимка: Getty Images

За състоянието на Робин Уилямс има много по-сериозна причина, която е открита едва при аутопсията му. Никой не е подозирал, че актьорът страда от много сериозно и смъртоносно заболяване. Повече за това може да прочетете на следващата страница >>>