Робин Уилямс отне живота си през 2014 г. и чувството за загуба сред зрителите все още не е стихнало. Хората продължават да скърбят за загубата на един от най-добрите комици и актьори в света. 

Наскоро обаче се заговори, че Уилямс е страдал от нещо много повече от депресия, която е довела до преждевременната му смърт. Аутопсията му разкри някои потресаващи истини. Очевидно Уилямс е страдал от  деменция с телца на Леви (Lewy Body Dementia ), известна още като LBD.

Това е едно от най-редките и най-увреждащи мозъка заболявания. Още по-лошото е, че се предполага, че той дълго е криел диагнозата си от съпругата си Сюзън Шнайдер.

През 2014 г. Робин Уилямс е диагностициран с болестта на Паркинсон, но след консултация с невролог е установено, че актьорът е страдал от над 40 симптома на LBD.

Вдовицата му е заявила, че когато е разговаряла с лекарите, те са споделили, че случаят на Уилямс е "най-лошата патология, която са виждали".

Каквото и да е преживявал мъжът й, той е предпочел да страда мълчаливо, вместо да натоварва околните със собственото си влошаващо се здравословно състояние.

Шнайдер пише статия за списание Neurology, в която подробно описва пораженията, до които го е довело състоянието му, пише още БГНЕС.

Според Шнайдер Робин постоянно е питал: "Имам ли болестта на Алцхаймер? Деменция? Дали съм шизофреник? Отговорите бяха най-добрите, които можехме да му дадем: Не, не, не. Нямаше признаци за тези заболявания. Сега ми е ясно, че най-вероятно той е пазил дълбочината на симптомите и страданието си дълбоко в себе си".