Материалът е създаден с подкрепата на "Верея"

Няма съмнение, че България е страна, която ври и кипи от удивителни хора. Такива, които ни служат за пример и са поводи за национална гордост. Не е нужно да се обръщаме към безспорно славното ни миналото, можем да черпим вдъхновение от всички тези между нас, доказващи, че със силата на волята няма невъзможни неща! Такъв ярък пример за съвременен будител откриваме и в новата телевизионна кампания на „Верея“  – Танчо Тенев, 92-годишен спортен шампион със стотици медали и първият човек, който в рамките на един шампионат за ветерани печели световни титли в два спорта!

Феноменът на българските и световните състезания за ветерани е първенец в спортната гимнастика, леката атлетика, всички видове стрелба, борба в класически стил и бокс, вдигане на тежести, акробатика, плуване и даже скокове във вода!

 

Спомня си, че се е запалил по спортните дисциплини още на 8-годишна възраст и от тогава не е спирал да тренира и да се усъвършенства. Трудно можем да опишем неговата уникална личност, но със сигурност можем да кажем едно – сърцето му побира цяла България и, може би, и целия свят. Според снимачния екип на телевизионната реклама, той е очаровал всички със заразителни енергия и усмивка, с историите, които им е разказал, и младежкия си ентусиазъм.

Въпреки че Танчо е на възраст, която само си пожелаваме да достигнем, той продължава да държи високо летвата и да си поставя по-големи цели. Следващата мечта, за която работи усилено и ежедневно, е да участва и триумфира на предстоящите Олимпийски игри за ветерани, за да покаже на всички, пък и на себе си, че духът винаги надделява над годините.

Когато се готви за състезание, родината е винаги в мислите му, и се бори да я направи позната из целия свят като страна, в която няма невъзможни неща. Желанието и волята са движещите го сили през всички години и сме сигурни, че ако ситуацията го позволи, ще успее да покори този връх и всеки следващ след него.

Отличията на Танчо са толкова много, че той обмисля да кандидатства в книгата за „Световни рекорди на Гинес за най-много спечелени купи, грамоти, ордени и медали. Но освен с постиженията в спорта, героят на „Верея“ може да се похвали и с много в личен план. Горд съпруг, баща и дядо, той е винаги до близките си в щастливи и трудни моменти. Обграден е от тяхната обич и се гордее с техните постижения, както те се гордеят с неговите. Любопитно е, че е предал нататък любовта към спорта – и децата му се радват на успехи в спортни дисциплини.

Той ги е възпитал да преследват границите на своите възможности и ги е научил, че невъзможното просто не съществува. Защото според него щом искаш – намираш начин, а ако не искаш - намираш оправдания. Трудно е да не се ни стане по-топло отвътре, когато четем такива вдъхновяващи истории. Колкото повече търсите, толкова повече удивителни нови поводи за гордост ще откривате – още днес и съвсем близо до вас.

Това е и целта на „Верея“ – да ни покаже, че можем да се уповаваме на миналото, но и да намираме вдъхновение и в настоящето. Новите опаковки на любимата марка кисели млека отдават почит на миналото, строят мост към по-добро настояще и ни дават надежда, с по хапка българска сила по пътя, че ще има и удивително бъдеще.