Ние, българите, имаме навика да се гордеем единствено с миналото и традициите ни. Опитваме се да черпим вдъхновение от славата на предците си и гледаме с носталгия към великите моменти на нашата история. Но всъщност има много нови поводи да се почувстваме горди! Цялата ни страна ври и кипи от удивителни хора и точно това ни показва „Верея“ в новата си телевизионна реклама.  

Един от съвременните герои в нея е и Нургюл Салимова – световен шампион по шахмат, с безбройни победи, международни титли, успехи и рекорди. Няма да ги изброяваме, защото рискуваме да  не остане време да разкажем историята на това възхитително момиче. Според експертите тя е един уникален, самороден талант. Винаги съсредоточена и уверена, не се отказва от мечтите си, независимо колко труден е пътят. Не спира да си поставя все по-високи цели и постоянно ни радва с нови постижения. И всичко това от момиче на едва 17 години!

Нургюл живее в търговищкото село Крепча и обожава българската природа. Започва да играе едва на четири, а първите уроци ги взима от баща си и дядо си. Веднага обиква шаха и днес  няма нищо против да  следва строгата програма, поставена ѝ от нейният основен треньор – майсторът на спорта Живко Жеков. Изключително дисциплинирана, осъзнава много добре, че няма право за грешки и тренира онлайн минимум по пет часа на ден. За нея купите и медалите не са от значение, важно е да надделее над  противника и да победи. Колкото по-трудна е целта, толкова повече се амбицира да я постигне.

Нашата героиня успява да намери време и за любимите си научно-фантастични филми, да поговори с приятели и най-вече да бъде със  семейството си. За тази млада вълшебница на черните и белите фигури, то винаги е на първо място. Затова и се стреми да покаже на родителите и треньора си уважение и благодарност за подкрепата и усилията, които полагат за нейното възпитание. И те са се справили отлично в това да отгледат момиче с голямо сърце и доброта, което се старае да изслушва близките си, да дава полезни съвети и да бъде до тях, ако имат нужда.

Има ли начин да не се почувстваме горди с нашите си хора, когато четем такива удивителни истории? Оглеждайте се и със сигурност ще намерите нови поводи за гордост – още днес и съвсем близо до  вас. Това иска да стори и „Верея“ - да ни покаже, че можем да се уповаваме на миналото, но и да намираме вдъхновение и в настоящето. Новите опаковки на любимата марка кисели млека отдават почит на миналото, строят мост към по-добро настояще и ни дават надежда, с по хапка българска сила по пътя, че ще има и удивително бъдеще.

Материалът е направен в партньорство с "Верея".