Легендата на кънтри музиката - Доли Партън, пуска четири неиздавани досега песни с луксозната версия на албума си Rockstar.

Легендата на кънтри музиката отбеляза 78-ия си рожден ден с изненадваща публикация в социалните си мрежи.

„Здравейте, фенове и приятели, Днес е моят рожден ден, затова ще ви направя подарък!“ – написа тя в своя Инстаграм профил.

„За рождения си ден пускам четири неиздавани досега песни, които да вървят в комплект с албума Rockstar, както и няколко други, които може би сте чували преди, но не са включени в албума. Надявам се, че ще ви харесат, и се надявам всички да ми честитите рождения ден!“, така продължи в съобщението си Партън.

 Възхитените фенове на изпълнителката изпратиха на звездата най-добрите си пожелания в раздела за коментари на нейния пост, като един от тях написа: "Честит рожден ден, Доли! Благодаря ти, че правиш света по-добро място!“

Друг сподели: „Ти си подарък за всички нас!“.

Още през май 2023 г. Партън обяви издаването на албума си Rockstar, тогава разкри, че записът с 30 песни ще включва 20 емблематични кавъра и девет оригинални песни.

„Толкова съм развълнувана, че най-накрая представям първия си рокендрол албум! За мен е огромна привилегия да работя с някои от най-великите емблематични певци и музиканти на всички времена и възможността да изпея всички емблематични песни в албума е неимоверна радост“, каза тя в тогавашното съобщение пред медиите.

„Надявам се всички да се насладят на албума толкова, колкото аз се насладих, докато го записвах", добави изпълнителката.

Междувременно изглежда, че дори кралските особи не са имунизирани срещу чара на Партън, тъй като наскоро певицата разкри, че поради конфликт в графика е била принудена да откаже покана за следобеден чай от не кой да е, а от Кейт Мидълтън.

„За мен беше чест и бях поласкана, че тя изобщо ме покани“, сподели изпълнителката за британското издание Saga след комуникацията си с принцесата на Уелс. След това обаче тя сподели, че поради многото си ангажименти е била принудена да откаже.

Изпълнителката на заяви, че би се възползвала от възможността да пие чай с Кейт, ако кралската особа някога отново й предложи това. Партън и Кейт споделят общата страст да помагат на децата и това е една от темите, за която биха си говорили.

И кънтри легендата, и принцесата на Уелс са провеждали няколко изключително успешни благотворителни инициативи за деца в неравностойно положение. Партън създава своята Библиотека на въображението през 1995 г., която от основаването си досега е подарила 200 милиона книги на деца по целия свят, докато 42-годишната Кейт стартира няколко програми, които се фокусират върху важността на грижите за ранното детско развитие във Великобритания.

Партън добави, че е голям фен на британската кралска особа, която наскоро претърпя операция на корема. „Мисля, че тя е очарователна и се надявам някой ден да мога да седна и да проведа добър разговор с нея“, каза изпълнителката.

Това не е първият досег на Партън с британските кралски особи – преди това тя се е срещала с кралица Елизабет по време на нейния сребърен юбилей през 1977 г. Певицата си спомня, че е била „изплашена до смърт“ преди първата си среща с кралицата.