Коледният влак, който ще пътува от София до Банкя и обратно с най-стария възстановен за движение парен локомотив в парка на БДЖ, ще пропътува още веднъж маршрута на 17 декември. Това ще бъде възможно след проявения изключително голям интерес към влака и многобройните запитвания от желаещи да пътуват след разпродаването на билетите за обявените пътувания.

Допълнителният курс на празничната композиция ще се извърши в 16:00 ч. от Централна гара София. В гара Банкя влакът ще пристигне в 16:32 ч., където пътуващите могат да посетят Коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак ще тръгне от Банкя обратно към Централна гара София в 17:45 ч., където ще пристигне в 18:18 ч.

Снимка: БДЖ

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лв. с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, уточнява БГНЕС.

Още по темата вижте тук: