Холивуд и модната индустрия са известни с това, че непрекъснато издигат на пиедестал младостта... С течение на годините обаче все повече знаменитости разкриват как се справят с натиска на възрастта и остаряването.

В края на миналия месец модната дизайнерка Вера Уанг отпразнува 74-ия си рожден ден, като сподели своята гледна точка за остаряването и някои от най-важните съвети, благодарение на които се чувства максимално добре.

Младежкият външен вид на Уанг често е възхваляван от почитателите й. Нюйоркчанката обаче твърди, че всъщност не мисли за остаряването. Кариерата й на модна дизайнерка е това, което я държи във форма и тя се опитва да се грижи за себе си, за да може да продължи да прави това, което обича.

„Много съм поласкана от това, че хората смятат, че изглеждам добре с напредване на възрастта, но това никога не е било целта ми“, казва Уанг пред списание "Ел". „Пия водка, спя, избягвам слънцето. И обичам да работя.”

Уанг стартира своя собствена модна марка на 40-годишна възраст и навлиза в бизнеса с булчински рокли. Любовта й към професията само нараства с годините.

„Винаги съм се фокусирала върху работата. Тя беше моето спасително въже, което ме караше да се чувствам значима и ме предизвикваше през годините“, продължава тя.

„Мисля, че умът е по-мощен инструмент, отколкото човек може да си представи. Предизвикателствата, които работата и животът ни поставят, са това, което ни кара да вървим напред. Това и сънят, разбира се. Мога да спя денонощно.

За да балансира работното си натоварване, Уанг се опитва да спи поне седем часа, но в идеалния случай - девет.

„Мисля, че е толкова важно. С всички сили се опитвам да се справя, но със социалните мрежи и начина, по който светът се е променил, той просто изпреварва човешкия мозък и всичко, с което можем да се справим“, обяснява тя.

Освен че си почива много, Уанг винаги използва слънцезащитен крем, за да предпази кожата си, като вечер си позволява от време на време някои и друг коктейл с водка. Въпреки това, тя наистина подчертава заетостта на ума си като най-важния ключ към дълголетието.

  • Това лято аптеката идва при теб
  • 5 (научно доказани) причини защо морето е полезно за здравето
  • С кои храни да горим по-бързо мазнини през лятото?
  • Цвети Пиронкова в топ форма по бански! Избра Българското Черноморие за лятната си почивка
  • 10 причини Витоша да е топ дестинация за лятото (СНИМКИ)
  • Защо джапанките са вредни за краката ви?
  • Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите
  • Овен, Лъв и още 2 зодии се влюбват изключително лесно
  • Как да спим по-добре през горещите летни нощи
  • Лято на екс: Микаела от "Ергенът" за мъжа, който се е качвал през прозореца, за да я види