Напълно типично е за децата да си фантазират какви искат да станат, когато пораснат, но една 9-годишна модна дизайнерка от Колорадо вече превръща мечтаната си кариера в реалност.

Кая Арагон е създала първата си рокля през ноември и сега има гардероб, пълен с оригинални дизайни, подарена шевна машина от Вера Уанг, както и над 600 000 последователи в TikTok профила на майка й Тоня Арагон, наречен @middle.mom.

Тоня публикува дизайнерски видеа, на които виждаме как Кая прави рокли, като клиповете имат стотици хиляди и милиони гледания. През януари едно видео на розово-черна рокля, която Кая е проектирала, индексира над 14,3 млн. гледания!

Кая споделя пред Insider, че винаги е била привлечена от уникалните тоалети - дори още преди да започне да ги проектира.

"Винаги избирах тоалети, които да се открояват или да правят впечатление", каза тя.

Майка й Тоня казва, че е научила Кая как да използва шевна машина през ноември, но признава, че собствените й умения са ограничени до изработването на по-прости завивки и одеяла. След като Кая създава първия си тоалет - черна рокля с щампа на оранжева лисица, която има над 1,2 млн. гледания в TikTok, тя започва да става по-авантюристично настроена по отношение на дизайните си.

"Нейните умения и идеи бързо надминават това, което мога да направя", каза Тоня и допълва, че сега гледа уроци в YouTube, за да научи умения и техники, които ще помогнат на Кая да развие уменията си.

Кая каза, че нейните дизайни идват направо от сърцето, а не имитира дрехи, които е виждала в списанията или интернет.

"През повечето време просто започвам да проектирам", споделя тя.

"Всички материи, които избирам, са меки и еластични. Ако има плат, който изглежда красив, но е неудобен, няма да го взема. Просто се основава на усещането и след това на външния вид", заявява младата дизайнерка.

Не само TikTok аудиторията е възхитена от таланта на Кая – тя привлича вниманието на самата Вера Уанг през февруари. Световноизвестната модна дизайнерка, за коята Кая признава, че не е чувала преди това, й изпраща пакет с шевна машина, раница и ръкописна бележка.

Според видео, публикувано на 22 февруари, посланието на Уанг гласи: "Най-скъпа Кая, толкова съм развълнувана да видя, че вече преследваш мечтата си да станеш моден дизайнер! Поздравления и успех. Обичам те, Вера."

Бележката вече е поставена в рамка на стената на спалнята на Кая и Тоня каза, че откакто е започнала да запознава дъщеря си с работата на големи модни дизайнери, "тя е станала доста обсебена от Вера Уанг".

Кая също така казва, че ако има възможност да създаде тоалет за световна звезда от шоубизнеса, тя би избрала актриса Зендая.