Тя е сред най-известните дизайнери на сватбени рокли в света. Обличала е редица звезди в най-специалния им ден – сред тях са Виктория Бекъм, Марая Кери, Алиша Кийс, Аврил Лавин, Хилари Дъф и Ким Кардашиян. Сред нейните известни клиенти, които са носили официалните й тоалети, са Мишел Обама, Виола Дейвис и София Вергара. Родена е в Ню Йорк и е с китайски корени. През юни месец ще навърши 71 години, но последните снимки, които сподели в Инстаграм, накараха феновете й да се съмняват на колко всъщност е дизайнерката. Една снимка с оранжев спортен сутиен разкри плоския й и стегнат корем, от който дори си личат плочки. Последователите й се шегуваха, че „пие кръв от еднорози“ и искаха да разберат къде се намира „Фонтанът на младостта“.

 

Заваляха въпроси от сорта на какъв е режимът й, с какво се храни, какво пие, как тренира. Вера беше така добра да отговори на много от питанията.

„Искам моят корем да изглежда като твоя. Какво правиш за него?“, попита потребител в Инстаграм. Краткият и ясен отговор на 70-годишната нюйоркчанка беше „Работа, сън, коткейл с водка и не много слънце...“

„Искам от това, което пие Вера Уанг, каквото и да е то“, написа друг фен, а Уанг отговори: „Диетична кока-кола – типична за модния тип в Ню Йорк“.

През последните седмици дизайнерката споделя голяма част от живота си в изолация в социалната мрежа. Тя и семейството й се намират в Маями.

Преди време самата Вера сподели, че не си пада много по тренировките, заявявайки „Не съм човек, който си пада по упражненията, но обичам да играя голф. Не се справям добре, но съм голям ентусиаст.

2019 г. - Вера Уанг на турнира US Open.
Снимка: Getty Images

Макар сега тренировките да не заемат голяма част от ежедневието й, малко хора знаят, че преди да се превърне в световна модна сензация, тя е била спортистка. Започва да тренира фигурно пързаляне, когато е едва на 8 години. В гимназията се състезава с партньор и дори достига до първенството на САЩ по фигурно пързаляне. След като обаче бива отхвърлена от отбора за олимпиадата, тя се насочва към модата. Годините тренировки дават отражение и в нейната кариера на дизайнер, като създава костюми за известни състезатели по фигурно пързаляне.