След като стана ясно, че интернет звездата Ким Кардашиян се е заразила с COVID, развлекателният сайт BuzzFeed публикува статия, според която заразяването съвпада с противоречивото пътуване на 40-ия рожден ден на Ким. Сега инфлуенсърката публикува в социалните мрежи опровержение на тази информация.

„Лъжа. Никой не се зарази с COVID на това пътуване“, написа Ким. „Сейнт беше първият, който се разболя в нашето семейство и се е заразил от съученик, който е бил с положителен тест. Аз развих симптомите и се заразих няколко дни след като той се изкашля към мен, докато се грижех за него.“

Ким Кардашиян има интерес да прехвърли „вината“ за пренасянето на болестта на сина си, тъй като пътешествието ѝ в края на миналата година, в разгара на втората вълна от пандемията, беше посрещнато много лошо от почитателите ѝ.

Информацията за болестта на Ким дойде от риалити предаването „Keeping Up With The Kardashians“, на което до голяма степен се дължи популярността на инфлуенсърката. В епизода тази седмица Ким е признала, че в края на миналата година се е заразила с вируса, малко преди да се яви на първия си изпит за адвокат.

От епизода става ясно, че Ким и семейството ѝ са били с положителен тест за COVID, така че продукцията е трябвало да бъде спряна за 14 дни, докато са в карантина.

Една от причините редакторите на BuzzFeed да се съмняват, че това е истина, е фактът, че чак сега научаваме за болестта на Ким, а не от социалните ѝ мрежи, където тя е изключително активна. Според тях целта е контактът с вируса да не се свърже с пътуването до частен остров, което Ким си подари.