Кендъл Дженър говори откровено за паник атаките си, които нарече „наистина силни и страшни" във видео за "Вог". Тя обсъжда тревожните разстройства с клиничния психолог и професор по психология д-р Рамани Дурвасула. 

Инстаграм моделът разкри, че тези емоционални изблици са започнали още в детството й, макар тогава да не е разпознавала естеството им.

„Спомням си, че бях наистина млада - бих казала на около 8, 9, 10 г. Помня, че имах задух, отивах при майка ми и споделях какво ми е."

Причина за засилване на паник атаките тя вижда в натоварената си работа и желанието да бъде харесвана от околните.

"Положението, в което се намирам сега, е причина нещата да излязат извън контрол“, споделя още тя във видеото. "Имала съм моменти, в които съм чувствала, че трябва да ме откарат спешно в болницата, защото усещам, че сърцето ми ще спре. Не можех да дишам. Някой трябваше да ми помогне."

„Знам, че живея много привилегирован, невероятен живот. Но паник атаките продължават да ми се случват понякога."

Според нея независимо с какво се занимава човек и какво е положението му в обществото, в края на деня той остава насаме със своите емоции. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дженър разказа още, че се тревожи от връщането към по-"нормалния" начин на живот, тъй като ограниченията на COVID-19 започват да отпадат.

"Ако отида на вечеря или ако видя повече от приятелите си, отколкото съм свикнал да виждам през последната година, започвам да се тревожа", каза тя.

Според д-р Дурвасула твърде бързото завръщане към редовния социален живот може наистина да се превърне в проблем за много хора. Тя го определя като декомпресионна болест - състоянието, което обикновено преживяват водолазите, когато излязат твърде бързо на повърхността.

„Ако твърде бързo се върнем към старото нормално, излизайки от пандемията, при много хора паник атаките ще се засилят. Нужно е всички отново да се учим на умението да общуваме, което като че ли малко сме загубили" - твърди тя.