В България сме свикнали с борбеността и непреклонността на спринтьорката. Свикнали сме и с постоянната й усмивка на стартовото блокче. Дотолкова, че вече не ни прави впечатление.

Но пък изглежда странно в очите дори на най-известните спортни фотографи.

Джеф Коен е фотограф от Лос Анджелис, който е познат в спортните среди с различния си усет към заснемането на атлетите. Интересува се какво се крие зад "фасадата" на спортиста и затова от 1983 г. неизменно е част от фотографите на олимпийските игри и световните първенства по лека атлетика.

Той е на лекоатлетическата писта и в Токио. Там спира пред Ивет Лалова... и щрак! Няма как да не се изуми от лицето на българката, което грее. И той се пита защо?

Малко по-късно получава отговор. За него разбираме от поста му в "Инстаграм".

"Снимах старта на 200 м на олимпийските игри в Токио и се бях фокусирал върху Ивет Лалова-Колио от България. Беше първи кръг. Докато снимах, видях Ивет да се усмихва. Обикновено спринтьорите са вече в състезателен режим и не се усмихват просто ей така. Чудех се защо. Надявах се, че Ивет се наслаждава на олимпийския си момент. Усмивката бързо изчезна и се завърна състезателното изражение.

Две седмици по-късно показах снимката на Ивет и я попитах дали помни защо се е усмихвала. Тя отговори: "Мислех си, че съм го направила. Успях да стигна до петите си олимпийски игри".

Усмихнах се и отвърнах: "Браво на теб!", гласи публикацията, която бе пресподелена и от Лалова.

37-годишната спринтьорка не успя да преодолее сериите на 200 м в Токио, но е категорична, че няма да сложи край на кариерата си пред празни трибуни.

Още за успехите на Ивет Лалова в спорта и в личния живот може да прочетете на сайта btvnovinite.bg: