„Решихме да празнуваме вкъщи. На Велика събота боядисахме яйца със съпругата ми и дейното участие на дъщеричката ни Карина. На обяд посрещнахме Иван с половинката му Звезди и Лили от осмия сезон на „Фермата“. Заедно открихме сезона на градинските партита. Денят не мина и без една прекрасна разходка до язовира на Диканя. На Великден обядвахме с моето семейство и се чукнахме с яйца за здраве с наши съседи и приятели. Времето беше прекрасно и съм щастлив, че прекарахме празниците на чист въздух със семейство и приятели“ – сподели пред LadyZone.bg винаги позитивният Калин.

Снимка: Личен архив

Жоро от "Фермата" 7 заколи агне още в петък, защото празнуването започна в събота. Негови приятели от Пловдив му гостуваха в село Градище, където на 24 юни, Еньовден (пада се в събота), Жоро планира национален фест по примера на ежегодното събитие в Жеравна.

Снимка: Личен архив

Лора от същия сезон на "Фермата" празнува при баба си, близо до Шумен.

Снимка: Личен архив

„Винаги чакаме този ден, защото празнуваме на едно китно местенце, зелено, красиво и безкрайно! При баба, винаги там!“ – призна Лора.

Снимка: Личен архив

„По традиция в събота вечер запалихме свещички в любимата ми църква свети Георги. На самия Великден избягах от София, за да прекарам деня на открито, наслаждавайки се на слънцето и хубавото време. Денят премина в смях и закачки и хапване на вкусни козунаци“ – разказа ни Марта от първи сезон на "Ергенът".

Снимка: Личен архив

„Тази година празнуваме Великден с цялата ми рода по бащина линия. Най-малкият член на семейството е племенникът ми (година и 8 месеца), а най-възрастният – дядо ми Здравко (84). Баща ми изпече цяло агне в специално изиданата за целта камина, а майка ми направи невероятна пита. Децата бодисаха всичките 130 яйца“ – сподели Елена от "Фермата" 8.

Снимка: Личен архив

„Бяхме цяла седмица на почивка с децата в Благоевград при родителите на Димитър. В събота закарахме децата при другите им роднини и родители, за да празнуват и с тях. Така правим за всички семейни празници. Разпределяме времето им между всички, за да са щастливи и да се видят с всички близки“ – поясни Красимира от "Фермата" 5. Преди месец тя и Димитър от същия сезон на риалитито се ожениха. Вижте снимките тук:

„Тази година имах възможността да боядисам яйцата рано сутрин на Велики четвъртък. Това е много любим мой момент, в който влагам много творчество. Ползвам различни материали и техники (декупаж със салфетки, декорация с пера и цветни кристали). В събота вечерта с приятели отидохме в катедралния храм Света Неделя, където успях да запаля моята свещ от тази на свещеника, за да занеса частица от Свещения огън в моя дом – за здраве и щастие на цялото семейство през тази година“ – разказа ни Деница от първи сезон на "Ергенът".

Снимка: Личен архив

„С Алекс Гърдева празнуваме в село Галиче при баба Стефка с цялото ни семейство. На Великден имам имен ден, защото Ева означава даваща живот. Така ни обясниха в църквата, когато бях малка. Три дни ядене, пиене и веселба! Домашни вегетариански гозби от баба Стефка, много яйчица, шоколад и подаръци! Победител в борбата с чукането стана Снежка – най-добрата ни приятелка от детството! Направихме и две фен срещи с местните дечица, на които подарихме шоколад и книжки с автограф! Много се забавлявахме и май леко напълняхме (смее се). Баща ми Теди Георгиев засне няколко забавни видеа с нас, които вече се радват на огромен интерес в социалните мрежи!“ – сподели ни певицата Ева Георгиева-EVA от първи сезон на "Ергенът".

Снимка: Личен архив

Люси от същия сезон на романтичното риалити направи козунаци, питка и боядиса яйца, но, за съжаление, прабаба й почина точно на празника.

Снимка: Личен архив

„Показах на годеника ми какво означава да боядисваш яйцата (той не беше боядисвал до сега), да намажеш челото с червеното яйце, да обикаляш църквата (ние обиколихме Клисурския манастир). В неделя се събрахме семейството, имаме двама именници“ – разказа ни от Берковица Лиа Кръстева от втори сезон на "Ергенът".

„На Разпети петък ходих с приятеля си Теди в православната църква в Банкя и минахме под масата. В неделя отидохме на Великденско тържество, организирано от евангелската църква, която посещаваме всяка неделя.
Преди следвах само едни християнски обичаи, които дори не разбирах. Просто правех това, което ме учеха майка и татко. След Фермата бях изпаднала в дупка, чувствах се много зле и никакви терапии и психолози не можаха да ми помогнат. Тогава отидох в евангелската църква като последна надежда за спасение и чудото се случи. Нашият Бог Исус Христос ме излекува и върна живота в мен. Това се случи буквално за ден“ – откровена е Ваня от "Фермата" 7.

Яни Андреев от "Фермата" ни изпрати снимка как боядисва яйцата.

„Събрахме се в тесен състав 24 души заедно с децата. Направих на бавна фурна цяла нощ 3 тави печено агнешко с лук и гьозум, а на сутринта 3 тави дроб сарма. Децата боядисаха 90 яйца, заедно направихме и 7 тави с курабии. С 60 яйца от нашите домашни кокошки, 4 л прясно мляко, свинска мас и био захар, моя приятелка сладкарка ми направи 40 домашни козунака. 20-30 раздадохме в църквата, на близки и роднини, а другите ги похапнахме на закуска“ – разказа ни наставничката от „Фермата“ Бети за мащабното празнуване, наистина по фермерски.

Останалите снимки можете да видите в галерията най-горе.