Илон Мъск, основателят на Tesla, тихомълком посрещна още едно бебе във все по-нарастващото си семейство. 52-годишният предприемач вече е баща на 12 деца. 

Майка на детето му е Шивон Зилис, директор на специалните проекти на Neuralink Corp. С нея той има още две деца - близнаците Страйдър и Азур, родени през ноември 2021 година. 

Родителите потвърдиха бременността по-рано тази година, но че самото раждане на бебето е станало тайно Илън Мъск имал някои възражения. 

Той нарече това спекулации пред Page Six и уточни.

Що се отнася до това, че съм станал баща тайно, това съвсем не е вярно. Всички наши приятели и роднини знаят. Това че не сме съобщили на медиите, не означава, че е тайна.

Полът и името на новороденото стават неразкрити засега. 

През септември 2023 г. Граймс, майката на три от децата на Илон, се обърна към медии, за да поиска неприкосновеност на личния живот на семейството им.

Снимка: Twitter

"Уважаваме се много и сме развълнувани да станем приятели и децата да растат заедно", обясни тя по повод новата жена в живота на Мъск. 

Той стана баща за пръв път с първата си съпруга Джъстин Уилсън, която ражда сина им Невада Александър през 2002 година. За съжаление той умира едва на 10 седмици поради синдром на внезапната детска смърт (SIDS). Двойката по-късно има близнаци, Ксавие и Грифин, заченати инвитро през 2004 г. По-късно Ксавие сменя пола си, става мъж и се отрича от баща си. Следват тризнаците Кай, Саксън и Дамян, родени през 2006 г.

През май 2020 г. Илон и Граймс отпразнуваха раждането на първото си дете заедно - X Æ A-XII. особено много се зашумя в медиите, заради избора на име. Последва аборт, сле дкоето момиченце от сурогатна майка, наречено Exa Dark Sideræl. Третото си дете Техно Механикус галено наричат "Тау".

Снимка: Twitter

Майката на Мъск почти не се е снимала с внуците си. Кратка проверка в Инстаграм профила й показва, че има такива кадри на тържеството по повод рождения си ден, когато става на 75 години. През 2023 г. внуците й са били 10, но за да запази личния им живот конфиденциален, мама Мъск крие лицата им за друга снимка. 

Майе Мъск е известна с модната си кариера, както и с неспирното си желание за работа и кариера.