Холивудската легенда Джейн Фонда сподели любопитни подробности за своята кариера, продължила шест десетилетия, както и за усилията си за справяне с климатичната криза.

86-годишната звезда и активистка даде ексклузивно интервю пред USC Annenberg Media, заявявайки, че именно активизмът й е помогнала да излезе от тъмните периоди в живота си.

"Може би преди пет или шест години бях наистина отчаяна от ситуацията с климата. Правех разни неща, но знаех, че мога да направя много повече, като се има предвид, че имам платформа", казва Фонда.

"Беше ми трудно дори да стана от леглото, бях толкова депресирана. След това започнах "Fire Drill Fridays" и в момента, в който започнах да се занимавам с активизъм на пълни обороти, депресията изчезна", допълни тя.

Снимка: Getty Images

Това, че е активистка, ѝ е помогнало да запази "надеждата", казва Фонда - но признава, че живеем в "много опасно време в момента", пише още БГНЕС.

"Смятам, че най-опасната заплаха, пред която сме изправени, е климатичната криза, защото ако не й се противопоставим навреме, ще бъде много трудно да постигнем демокрация, равенство, всичко, което искаме в едно стабилно общество", казва тя.

"Когато реших да се посветя на проблема с климатичната криза на пълен работен ден, това беше, за да се опитам да предупредя хората за това, което предстои. Имаме около шест години, за да намалим емисиите си от изкопаеми горива", заяви Джейн Фонда.