Джейн Фонда разказа, че режисьорът Рене Клеман ѝ е направил предложение на френски език по време на снимките на филма Joy House от 1964 г. Тогава тя се притеснявала, че не разбира какво й казват, пише The Guardian.

Актрисата заяви, че покойният френски режисьор Рене Клеман е поискал да спи с нея по време на снимките на трилъра Joy House през 1964 г. Той обяснил, че трябва да види какви са оргазмите на актрисата, преди тя да участва в заснемането на секс сцена.

Снимка: Getty Images

В епизод на шоуто Watch What Happens Live, водещият Анди Коен моли Фонда да назове мъж в Холивуд, който се е опитал да я свали, а тя му е отказала.

„Рене Клеман искаше да си легне с мен, защото каза, че героинята ми трябва да получи оргазъм във филма и той трябва да види какви са моите оргазми. Каза го на френски и аз се престорих, че не разбирам", разказа актрисата в отговор.

Фонда е на 27 години, когато се снима във въпросния филм. Клеман, един от най-продуктивните френски режисьори през 50-те и 60-те години на миналия век, е на 51 по време на премиерата на филма. Той умира през 1996-а на 82-годишна възраст.

На въпроса кой е най-големият женомразец в Холивуд, Фонда отговаря: „Аз пледирам, че съм пета".

Коментарите на Фонда идват в период на разпалени дискусии относно френската филмова индустрия по време на филмовия фестивал в Кан, като някои жени твърдят, че индустрията продължава да увековечава женомразството и сексуалното насилие. Фестивалът бе открит с филм, в който участва Джони Деп, и за някои това бе скандално, тъй като актьорът е със спорна репутация.