Актрисата Джейн Фонда сподели в интервю пред британския "Дейли Мирър", че Дженифър Лопес е спасила кариерата й и я е върнала в киното. Двукратната носителка на "Оскар" възвърна популярността си през 2005 г. след 15-годишна пауза с филма "Свекървище", в който партнира на Лопес.

„Най-големият успех за мен беше да получа роля във филма "Свекървище" в момент от кариерата ми, когато не бях работила в актьорския бизнес повече от 15 години. Снимахме с Дженифър Лопес и това беше страхотно завръщане за мен. Бях почти на 65 години, когато изведнъж получих тази роля. Това беше единственият умен ход в моята кариера - хората ще отидат на кино, за да видят Джей Ло и да преоткрият Фонда. Така и стана”, споделя Фонда.

Снимка: Getty Images

Филмът спечели над 150 млн. долара по целия свят, а Джейн Фонда получи още няколко филмови роли, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Тя вече е на 84 години. На върха на кариерата си през 70-те Фонда си взе почивка от актьорството и стана активистка - актрисата се обяви против войната във Виетнам.

Активната си дейност тя продължава и до днес - Фонда се бори за правата на жените и се противопоставя на сексизма.

Снимка: Getty Images

През 80-те тя отново беше на върха на популярността си, след като пусна поредица от видеокасети с аеробика. Това също се превърна в борба за равенство, тъй като фитнес залите по това време бяха за мъже и Фонда искаше в тях да влязат и жени. 

Снимка: Getty Images

Припомняме, че Джейн Фонда беше арестувана на 81-годишната възраст в американската столица Вашингтон за участие в екопротест. Вижте повече във видеото по-долу.