Повече от 60 години, след като за пръв път се появи на корицата на популярното модно списание „Vogue“, голямата актриса Джейн Фонда отново е на корицата, но този път на полското издание.

„Развълнувана съм да споделя, че съм на корицата на октомврийското издание на „Vogue Polska“, написа Фонда в Инстаграм. „Това е тяхното издание, посветено на смелостта.“

За пръв път Джейн Фонда се появи на корицата на списанието през юли 1959 г.

По това време актрисата е на 21 години.

Тази година Джейн Фонда ще навърши 84, но остава един от символите на женствеността и красотата. В забележителната си кариера тя е печелила наградата „Оскар“ цели два пъти – за ролите си в „Клут“ от 1971 г. и в „Завръщане у дома“ от 1978 г. Освен това тя има още 5 номинации за наградата.

Снимка: Getty Images

В последните години актрисата е активист за предотвратяване на климатичните промени и опазването на околната среда. Неотдавна тя публикува и книга, озаглавена „Какво мога да направя? Пътят от климатичното отчаяние до действието“.

Снимка: Getty Images

Отделно от това тя продължава и с актьорската си кариера и почитателите ѝ могат да я гледат в сериала „Грейс и Франки“ на стрийминг платформата „Нетфликс“.