Адаптацията на децата в ясла е трудна не само за тях, но и за майката. А когато става дума за близнаци, трудността е двойна. Ева Веселинова споделя съвети как нейните близнаци ходят на ясла без стрес. 

"Първоначалната адаптация на близнаците мина успешно! Положих доста усилия, за да изградя хубава представа и от началото на тази седмица ходят с желание." 

Тя използвала няколко трика, за да не плачат децата й, когато ходят на ясла. 

"Първо ги запознах с всички възпитателки, защото възрастните са тези, на които децата разчитат. Ако се уплашат или натъжат първо търсят възрастен, който да ги успокои. Досега това е била мама, затова си избрах една възпитателка, за която да говоря постоянно на децата. Това е нашата Роза."

В началото близнаците посещавали градината само за по 2-3 часа. През цялото време Роза присъствала в разговорите им като човека, който иска да си играе с тях, приготвя им вкусна закуска и иска да им чете приказки.

"Когато ги оставих за първи път с преспиване, Роза им е прочела приказка, гушнала ги е и те са заспали, защото я познават и са намерили утеха в нея", споделя журналистката.