Усмивка, блага дума и няколко неща от първа необходимост изглежда са всичко, от което има нужда един бездомен мъж в инвалидна количка. Ако човекът, който му помогна, не беше известен, едва ли щяхме да разберем за състрадателния жест, но именно тези примери – на богатите, са ни нужни, за да направят и нас по-добри хора!

Бившата съпруга на Бен Афлек – Дженифър Гарнър, се оказа с милостиво и добро сърце и точно тя е човекът, който събу обувките от краката си, за да ги предложи на непознат. Актрисата бе заснета от папараци да помага на бездомен мъж в инвалидна количка.

Първоначално 51-годишната майка на 3 деца решава да подаде плик с вещи от първа необходимост на мъжа в неравностойно положение от прозореца на колата си. В последствие обаче тя слиза и дори му предлага обувките си. Оказва се обаче че те не са неговият номер.

В този момент състрадателната Дженифър се отправя към папараците, като пита снимащия видеото, кой номер носи и дали може да закупи обувките му, за да ги даде на бездомния.

„Кой номер носите? Може ли да купя обувките ви?“, се обръща холивудската знаменитост към папарака.

Обувките се оказват подходящи и той не иска нищо в замяна. На кадрите се вижда как Гарнър собственоръчно ги обува на краката на мъжа в неравностойно положение.

Видеото, както и снимките станаха изключително популярни в социалните мрежи и се разпространиха буквално за минути.

Оказва се, че това не е единична проява от страна на Дженифър. Това е нещо, което тя прави често. Събира в плик вещи от първа необходимост и ги дава на непознати.

"Съберете тези неща от първа необходимост в торбичка с цип и ги дръжте в колата си, за да ги раздадете, когато видите някой в нужда", споделя тя във видео.

Ето тази история ни направи деня – вижте я във видеото горе!

А тук може да се насладите на една тренировка на Дженифър Гарнър: