През 2019 г. тя стана едно от най-популярните имена в музиката. Миналата година издаде първия си студиен албум, който продаде милиони копия и оглави класациите за музика. И ако за много млади изпълнители това е мечтата на живота, на 17-годишната Били Айлиш ѝ е дошло твърде много. Певицата сподели пред Independent, че на моменти дори ѝ е минавала мисълта да отнеме собствения си живот.

Снимка: Getty Images

Славата е променила коренно живота на младата изпълнителка. Тя вече не е можела да обръща достатъчно внимание на приятелите си и те са започнали да се отдръпват. Това е довело Били до състояние на депресия и мислите за самоубийство са започнали да я спохождат:

Спомням си веднъж в Берлин, когато започнах да плача, защото си мислех, че така ще умра. Че ще го направя.

Били Айлиш

Певицата и преди е споменавала депресията и другите психологически проблеми, които има. Тя страда от синдрома на Турет, който ѝ причинява неконтролируеми тикове.

За щастие певицата е споделила тези мисли с майка си Маги Бърд, която се е погрижила да намали ангажиментите и турнетата на Били Айлиш, за да може да ходи на терапия. Сега младото момиче, което вече се чувства по-добре, е готово да помага и на други и действа винаги, когато забележи белези от самонараняване по ръцете на феновете си:

Хващам ги за раменете и им казвам да са мили и добри със себе си. Да не правят следващата стъпка и да не се нараняват повече, защото няма връщане назад.

Били Айлиш

Чудесно е, че Били Айлиш вече започва да свиква със славата, защото тя ще става все по-голяма. На предстоящата церемония по раздаването на наградите „Грами“ тя е номинирана за песен на годината, за албум на годината и за нов изпълнител на 2019 г. Също така предстои музиката ѝ да стане известна и на киноманите, тъй като беше избрана за началната песен на предстоящия филм за Джеймс Бонд: