Името й е Айлиш. Били Айлиш. А сега музикалната сензация е на път да стане най-младата изпълнителка, която някога е написала и записала тематичната песен за Джеймс Бонд.

Айлиш ще се заеме с тематичната песен към предстоящия 25-и филм за Агент 007 – "Смъртта може да почака" (No Time to Die), потвърдиха от EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios и Universal Pictures International.

Снимка: Getty Images

Били Айлиш също сподели новината, като обнови Инстаграм профила си с логото на 007.

"Имаме щастието да съобщим, че Били и Финиъс О'Конъл са написали невероятно въздействаща и трогателна песен за "Смъртта може да почака", която бе създадена перфектно, за да работи в рамките на емоционалната история на филма", заявиха Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи, продуцентите на 25-ия филм за Бонд. 

Песента, която все още е неозаглавена, е написана от Били Айшил съвместно с нейния брат и музикален партньор Финеъс, като премиерата й ще бъде премиера на 2 април.

Снимка: Getty Images

"Откачено е да бъдеш част от всичко това. Огромна чест е да успееш да запишеш тематичната песен за филм, който е част от такава легендарна поредица. Джеймс Бонд е най-култовият кино франчайз, съществувал някога. Все още съм в шок", споделя Айлиш в изявление.

"Да пиша песен за Бонд, е нещо, за което съм мечтал цял живот. Няма по-силно обединяване на кино и музика, както при "Goldfinger" и "Live And Let Die" от франчайза за Бонд. Чувстваме се късметлии да имаме малка роля в такава мащабна и обичана продукция", добавя нейният брат, заедно с когото създават песента.

Филмът "Смъртта може да почака", режисиран от Кари Джоджи Фукунага и с участието на Даниел Крейг в последното си превъплащение като Джеймс Бонд, излиза в кината във Великобритания на 3 април, а в САЩ и България - на 10 април.

"Малко имат честта да бъдат избрани за създаването на тематична песен за филм на Бонд. Аз съм огромен фен на Били и Финиъс. Тяхната креативна цялост и талант са недостижими и нямам търпение публиката да чуе какво са сътворили – те са нова световна перспектива, чиито вокал ще остане за следващите поколения", казва режисьорът на "Смъртта може да почака" Кари Фукунага.

Така с тематичната песен Били Айлиш ще се присъедини към елитен списък от музиканти, който включва топ изпълнители като Адел, Сам Смит, Крис Корнел, Алиша Кийс с Джак Уайт, Мадона и Пол Маккартни.

Това е просто поредното признание за Били Айлиш, като 18-годишната изпълнителка вече е мултиплатинен изпълнител и носител на "Грами". Били Айлиш беше обявена за Артист на годината от Apple Music и Жена на годината от "Билборд", печелейки световна слава с дебютния си албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?".

Знаменитият немски композитор Ханс Цимер, носител на "Оскар" и създал музика за повече от 120 филма, същевременно беше обявен за композитор на музиката в 25-ия филм за Бонд.