Австралийската полиция съобщи, че разследва 71-годишен мъж за предполагаемо нападение над фотограф в ранните часове на вторник. Органите на реда идентифицираха мъжа като бащата на Тейлър Суифт, предаде АФП.

"На полицията беше съобщено, че 71-годишен мъж е нападнал друг мъж, на 51 години", се казва в изявление на полицията.

Снимка: Getty Images

"По-младият мъж е съобщил за инцидента и в момента се провеждат разследвания от служители на районното полицейско управление на Северния бряг", се казва в изявление на полицията.

Предполагаемата жертва, Бен Макдоналд, заяви, че мъжът е бащата на Суифт, Скот Суифт.

Снимка: Getty Images

Макдоналд каза, че е снимал американската поп икона на "супер яхта" в пристанището на Сидни след последния от четирите ѝ концерта в града.

Той твърди, че охраната на Суифт е сложила чадър пред лицето му, за да му попречи да снима Тейлър Суифт, която е слизала от кея към чакащ автомобил.

След като Суифт си тръгнала, Макдоналд твърди, че някакъв мъж се е изправил срещу него и го ударил в гърдите.

"Не знаех кой е той, но погледнах снимките и видях, че се държи за ръка с Тейлър, а това беше баща ѝ", каза нападнатият.

"Това беше шок. Никога не ми се е случвало това през последните 26 години", твърди Макдоналд.

В момента Тейлър Суифт е в разгара на световното си турне Eras Tour, пише БГНЕС. Тази седмица тя заминава за Сингапур за следващия етап от турнето, което се очаква да бъде най-печелившото музикално турне на всички времена с над 1 милиард долара.