Тейлър Суифт дари 100 000 долара в кампания за набиране на средства в подкрепа на семейството на жената, убита при стрелба по време на победен парад след Super Bowl в Канзас Сити.

Целта на създадената страница в GoFundMe беше да събере 75 000 долара за семейството на Елизабет Лопес-Галван, която загина при стрелбата, при която бяха ранени и 22 души, включително няколко деца.

"Изпращам най-дълбоките си съболезнования и съчувствия във връзка с вашата опустошителна загуба. С любов, Тейлър Суифт", гласи съобщението за дарението от 50 000 долара за каузата. Второ дарение на същата стойност беше внесено минути по-късно.

Снимка: Getty Images

Помощник на Суифт потвърди пред списание "Варайъти", че даренията на страницата всъщност са от певицата - на два пъти по 50 000 долара. Кампанията вече е събрала над 360 000 долара.

Полицията съобщи, че стрелбата на 14 февруари е била резултат от "спор", а сред задържаните са двама непълнолетни, пише БГНЕС.

До един милион ликуващи фенове се бяха събрали за парада на шампионите на Национална футболна лига (NFL) в празничния следобед, когато се чуха изстрелите.