Увеселителните паркове на „Дисни“ са едни от най-популярните и за много хора са места, които човек трябва да посети поне веднъж в живота си. В „Дисниленд“ има много атракции, вдъхновени от филми, създадени след тяхната премиера. Но някои атракции стават толкова известни, че вдъхновяват отделни филми или цели филмови поредици.

A играта на Ladyzone.bg и Круиз в джунглата продължава Прочетете въпроса по-долу, опитайте късмета си и може да спечелите страхотни награди. Жокер: Отговорът на въпроса се крие в статията, така че прочетете я до край

Вижте кой спечели страхотни награди от предишния въпрос в играта тук >>

A тук сме подбрали няколко популярни филма, за които може би не знаете, че са вдъхновени от истински атракции в „Дисниленд“.

 

„Круиз в джунглата“

Снимка: Forum Film Bulgaria

Това е най-новото киноприключение, което е възникнало като атракция в „Дисниленд“. Корабчето на капитан Франк поема на път тази седмица, така че тепърва ни предстои да разберем доколко ще е успешен филмът, но когато наш гид е Дуейн Джонсън – Скалата, няма съмнение, че ще е интересно.

Може да посетите „Круиз в джунглата“ като атракция, ако отидете в парковете на „Дисни“ в Калифорния, Флорида, Токио или Хонг Конг. Преживяването включва 7-минутно пътешествие с лодка в местност, която напомня амазонската джунгла. Атракцията е създадена през 1955 г. и все още функционира.

Във филма на подобно пътешествие тръгва изследователката д-р Лили Хоутън (Емили Блънт), придружена от капитан Франк Улф (Дуейн Джонсън). Пътешествието им ги среща с различни опасности, както природни, така и свръхестествени.

 

 

„Карибски пирати“

Филмът, който даде началото на една от най-успешните поредици в киното, също първоначално съществува само като атракция в „Дисниленд“. След успеха на филма атракцията малко е променена, за да може да видите любимите персонажи от поредицата.

Мрачното пътешествие, което днес може да бъде посетено в Калифорния, Флорида, Токио, Париж и Шанхай, разказва историята на група пирати от 17 и 18 век. Преживяването пуснато в експлоатация през 1967 г. и е последната атракция в парка, по която е работил лично Уолт Дисни.

Във филма проследяваме приключенията на капитан Джак Спароу (Джони Деп) и прокълнатия кораб „Черната перла“. „Карибски пирати“ има вече 4 продължения и в момента се работи по шести филм и допълнителен филм в същата вселена.

 

 

„Утреландия“

Не всички истории, които в „Дисниленд“ са успешни атракции, се превръщат в успешни филми. Пример за това е „Утреландия“, който се представи разочароващо в бокс офиса.

В парковете на „Дисни“ „Утреландия“ е една от най-любопитните атракции и показва как би изглеждал светът в едно възможно бъдеще. Тя може да бъде видяна в Калифорния, Флорида, Токио, Париж, Хонг Конг и Китай, но във всяка държава изглежда по различен начин. В Париж например е вдъхновена от творчеството на френския писател Жул Верн. „Утреландия“ е и най-често променящата се атракция, тъй като от „Дисни“ са си поставили за цел „Утреландия никога да не се превърне във Вчераландия“.

Филмът разказва за младо момиче и възрастен мъж, които попадат във футуристичния свят на Утреландия. В крайна сметка обаче историята не успя да грабне зрителите и студиото загуби между 120 и 150 милиона долара.

 

 

„Привидения в замъка“

През 2003 г. излиза филмът „Привидения в замъка“, който също е вдъхновен от атракция в „Дисниленд“. Ако сте го гледали, а може би и само от заглавието, може да се сетите какво представлява и преживяването в парка.

„Привидения в замъка“ е влакче, което преминава през тъмни коридори, от които изскачат чудовища и призраци. Атракцията може да бъде посетена в Калифорния, Токио, Хонк Конг и Париж.

Филмът с участието на Еди Мърфи разказва за агент на недвижими имоти, който попада в обитавана от призраци къща. Лентата не е пълен провал в комерсиално отношение, но не успява да повтори успеха на „Карибски пирати“, който излиза само няколко месеца по-рано.

 

„Мисия до Марс“

Преди зашеметяващия успех на „Карибски пирати“, друг филм, създаден по атракция в „Дисниленд“ опитва да грабне сърцата на публиката (и общо взето се проваля). Това е режисираният от Брайън де Палма „Мисия до Марс“.

От всички изброени тук атракции, „Мисия до Марс“ е единствената, която вече не съществува. Тя е била част от „Утреландия“ в Калифорния и Флорида, но е премахната в началото на 90-те. Атракцията симулира пътуване до Червената планета и показва въображаеми гледки от Марс. „Мисия до Марс“ е създадена на мястото на друга атракция, създадена през 1955 г., която се е наричала „Пътуване до Луната“. През 1969 г. обаче хората действително стъпват на Луната, след което дестинацията на приключението е променена на Марс.

Във филма, вдъхновен от атракцията, участват актьорите Гари Синийз и Тим Робинс. Филмът получава много положителни коментари за визията си, но общо взето за нищо друго.

 

ИГРА-ИГРА-ИГРА

Ladyzone.bg и Круиз в джунглата ти дават възможност да спечелиш страхотни награди, сред които и вълнуващо водно приключение по избор.

Всеки петък ще бъде публикуван по един седмичен въпрос, свързан с филма „Круиз в джунглата“. Всеки желаещ да се включи, може да отговаря на седмичния въпрос от петък 10:00 часа до четвъртък 23:59 часа.

В играта може да участва всяко пълнолетно физическо лице,  като отговори правилно на седмичния въпрос и се регистрира за участие чрез попълване на регистрационна форма.

Снимка: Forum Film

Седмични награди:

Седмица 30.07.2021 г. - 05.08.2021 г.: десет, от всички отговорили правилно на публикувания на 30.07.2021 г. въпрос, ще спечелят една от следните награди:

- 4 броя оригинални тефтери от филма „Круиз в джунглата“;
- 3 броя оригинални пъзели от филма „Круиз в джунглата“;
- 4 броя оригинална бутилки за вода от филма „Круиз в джунглата“;

Голяма награда:

Един от всички регистрирани и отговорили правилно участници за целия период на Играта, ще спечели 1 бр. ваучер за вълнуващо водно приключение.