Йо-хо-хо! Пиратският живот открай време е събуждал любопитството както на деца, така и на възрастни. Изглежда има нещо необяснимо привлекателно в идеята да обикаляш моретата и да всяваш ужас в сърцата на останалите моряци. Копнежът за пиратски приключения не успява да бъде потушен дори от страховитите белези, които пиратите носят – все пак какво е пират без превръзка на окото, кука на ръката или дървен крак?

Желанието за пиратски приключения обаче достигна своя връх в началото на 21-ви век, когато по кината се появи един неочакван хит. „Дисни“ решиха да си направят експеримент, от който не очакваха кой знае каква възвращаемост – заснеха филм, вдъхновен от една от атракциите в увеселителните им паркове.

„Карибски пирати“ се превърна в един от най-успешните филми на всички времена и в една от най-обичаните поредици. Историята на вечно пияния капитан Джак Спароу, който е един от най-великите пирати на всички времена, направи живота на пиратите по-желан от всякога.

„Карибски пирати“ отвори цял свят с десетки прекрасни персонажи. Когато тръгваш на пътешествие, винаги е важно да подбереш най-подходящите спътници, затова тук сме извадили най-перфектните другари за пиратски похождения за всяка една от зодиите.

Овен: Анджелика

Снимка: imdb.com

Анджелика е персонаж от четвъртия филм за пиратите – „В непознати води“. Нейната роля се изпълнява от Пенелопе Круз. Анджелика е твърда и динамична, тя изглежда не вярвана никого, освен на хората, на които можеш да имаш най-малко доверие.

Именно затова тя е персонаж, който постоянно се опитва да превъзхожда останалите и да докаже, че е доминиращата сила в пиратския свят. Заради тази необходимост да доказва собствената си сила, Анджелика ще е перфектният спътник за тези, родени под знака на овена, които имат подобни нужди.

Телец: Анамария

Снимка: imdb.com

За съжаление Анамария е персонаж, когото зрителите не видяха никога отново след първия филм „Карибски пирати“. Ролята се изпълняваше от Зоуи Салдана. Анамария е интересен пират, който използва останалите, за да постигне това, което иска на всяка цена.

С нея не е лесно да се сработиш, но притежава уникална сила, която никой друг в поредицата не можа да повтори. Тя може да разчита единствено на себе си, но тези, които са родени под знака на телеца, няма от какво да се притесняват, тъй като могат да разчитат на нея.

Близнаци: Хектор Барбоса

Снимка: imdb.com

Хектор Барбоса е един от най-комплексните персонажи в поредицата „Карибски пирати“. Той притежава разнообразни качества и дълбоки вътрешни подбуди, които го превръщат от злодей в първия филм в антигерой в следващите.

Тази динамичност на характера го прави идеална компания за близнаците. Те ще бъдат способни да оценят личността му и това, че винаги се опитва да постъпва правилно според своя собствен морален кодекс.

Рак: Уил Търнър

Снимка: imdb.com

Раците ще намерят идеалния си спътник в лицето на Уил Търнър, чиято роля се изпълнява от Орландо Блум. Във филмите Уил им връзка с Елизабет, така че не е изненадващо, че родените под знака на рака имат много общи черти с Елизабет.

Раците са интуитивно интелигентни и осъзнават собственото си положени в света. Те също така са много състрадателни и защитават това, което е ценно за тях. Тъй като това звучи точно като Елизабет, не е изненадващо, че раците ще бъдат привлечени към Уил.

Лъв: Джак Спароу

Снимка: imdb.com

Стигаме и до главния герой на поредицата „Карибски пирати“. Джак Спароу е един от най-легендарните филмови образи от 21-ви век. Той е смесица от самоувереност, сръчност, бързо мислене и морален компас като на Робин Худ.

По тази причина единствено лъвовете ще могат да устоят на темпото на Джак Спароу. Той е прям и цветист персонаж, който много добре осъзнава що за човек е. Единствено лъв би могъл да му е подходяща компания.

Дева: Елизабет Суон

Снимка: imdb.com

Пак се връщаме на персонажа на Елизабет, чиято роля във филмите се изпълнява от Кийра Найтли. Тя ще е идеалният спътник на тези, които са деви. В крайна сметка ако раците са подходящи за Уил, защото са подобни на Елизабет, то девите са подходящи за Елизабет, защото са подобни на Уил.

Девите са изключително лоялни и винаги са готово да гледат от реалистичната страна на нещата. Те правят това, което се очаква от тях и се опитват да помогнат на всички по пътя. Това напълно описва Уил и по таи причина девите ще имат най-добри взаимоотношения с Елизабет.

Везни: Дейви Джоунс

Снимка: imdb.com

На пръв поглед изглежда, че Дейви Джоунс, един от най-впечатляващите злодеи в цялата поредица, едва и ще е подходящ спътник за когото и да било.

Въпреки това дори най-противоречивите персонажи имат близки хора. В този случай най-голям потенциал за сближаване с Дейви Джоунс имат везните. Абсолютната му отдаденото на каузата и на спътниците му ще бъде разбрана от дипломатичната природа на везните.

Скорпион: Черната брада

Снимка: imdb.com

Трудно е да оправдаем действията на Черната брада във филма „В непознати води“, най-вече защото е изключително егоцентричен и много манипулативен. Не е лесно да обичаш такъв човек.

Въпреки това персонажът, чиято роля изпълнява сър Иън Макшейн, вероятно ще може да осъществи връзка със скорпионите, защото именно те са хората, които ще могат да отвърнат на неговата жестокост със собственото си непоклатимо държание. Тяхната смелост и страст ще им даде сили да му се противопоставят, когато се наложи.

Стрелец: Гибс

Снимка: imdb.com

Гибс, един от най-лоялните пирати в целия свят, е обичан персонаж, който сплотява всички в поредицата. Лоялността му може да се мери единствено с вулгарността му.

По тази причина, тези, които са родени под знака на стрелеца, ще се чувстват идеално в компанията на Гибс. Стрелците ще могат да балансират песимизма на Гибс.

Козирог: Джеймс Норингтън

Снимка: imdb.com

Джеймс Норингтън е част от британския елит в поредицата „Карибски пирати“. Той служи в Кралския флот и по тази причина цялата му личност е дефинирана от непоклатимо чувство за независимост и величие.

Точно тази независимост ще допадне на козирозите, когато си избират спътник в пиратския живот. Норингтън никога не се отказва и никога не прави компромиси, докато не постигне целта си и козирозите ще бъдат привлечени именно към това.

Водолей: Кътлър Бекет

Снимка: imdb.com

Кътлър Бекет, чиято роля се изпълнява от Том Холанд, е верен на крал Джордж II и на Британска източноиндийска компания.

В допълнение към това, Кътлър Бекет е безкомпромисен и влиятелен човек, който често прави прибързани решения, без да види „голямата картина“. Водолеите ще намерят сродна душа в Бекет, тъй като по безмилостност са равни на него.

Риби: Тиа Далма

Снимка: imdb.com

За накрая остана Наоми Харис в ролята на Тиа Далма. Нейният персонаж ще бъде идеален за родените под знака на рибите. Отчасти вуду-кралица, отчасти морска богиня, Тиа Далма е най-голямата връзка с мистицизма във филмите от поредицата „Карибски пирати“.

Известно е, че рибите са мъдри и състрадателни, а това са качества, които Тиа Далма притежава в изобилие. Тя изпитва емоциите на естествения и свръхестествения свят. По тази причина може да има безпогрешна връзка с рибите. Все пак те са водни обитатели.