През 2003 г. “Дисни” пускат по кината филма “Карибски пирати”, който е вдъхновен от атракция в увеселителните им паркове. Никой не очаква нищо особено от филма и за изненада на всички лентата се превръща в един от най-обичаните хитове на всички времена - с над 600 милиона долара приходи и 5 номинации за “Оскар”. Една от номинациите е за актьора Джони Деп, на когото се дължи до голяма степен успехът на филма. Днес актьорът, който винаги ще остане истинският Джак Спароу, навършва 57 години.

Той е обичан от милиони и един от актьорите, които имат най-добро отношение към феновете си. Джони Деп редовно прави изненади на свои почитатели, като се появява облечен като капитан Джак Спароу или като Гелърт Гринделвалд от новата поредица “Фантастични животни”.

Джони Деп като Джак Спароу
Снимка: Getty Images

Животът и актьорската му кариера са белязани от много върхове и падения, но докато на екрана изглежда, че всичко за него се подрежда както трябва, скандалите и разочарованията му го следват през целия му живот.

Детството на Джони Деп и обтегнатите отношения с майка му

Джони Деп е най-малкото от четири деца. Семейството му страда от постоянни финансови затруднения и се налага често да се местят. Джони Деп си спомня, че като дете е живял поне в 20 различни жилища.

Когато е на 15 години, родителите на Джони Деп се развеждат и майка му се омъжва повторно. Доведеният баща на Джони е бивш затворник, който обаче се разбира много добре с момчето и го насърчава да следва мечтите си.

Снимка: Getty Images

По това време той вече е тръгнал по лош път. В интервю за “People” Джони Деп призна, че е започнал да пуши на 12 години, а малко след това е започнал и да пие и то сериозно. Не след дълго се е пристрастил към наркотиците.

Джони беше много нещастен тогава. Бяха мрачни времена за мен. Нямах представа какво се случва. Не можете да повярвате колко се тровех. Постоянно пиех. Имаше много алкохол. Водех ужасно нездравословен начин на живот.

Джони Деп пред Vanity Fair през 1997 г.

Отчасти самоунищожителното му поведение е предизвикано от отношенията с майка му. Бети Сю, която си изкарва прехраната като сервитьорка, от години има проблеми с алкохола и наркотиците. Тя не е добра майка и понякога е изключително агресивна към децата си. В дома си Джони Деп живее в постоянен страх, че ще бъде ударен:

Понякога ще видиш пепелник, който лети към теб. Друг път ще получиш удар със слушалката на телефона. Беше като призрачна къща - никой не говореше. Мисля че затова не мога да погледна някого, особено жена, и да не си помисля, че искам да му помогна по някакъв начин.

Джони Деп

Актьорът никога не се отрича от майка си, въпреки всички ужасни неща, които му е причинила. Всъщност първото нещо, което купува, когато забогатява от актьорската си кариера, е къща, в която Бети Сю да прекара старините си, след като цял живот се е местила от квартира на квартира.

Снимка: Getty Images

През 2016 г., на погребението на майка си, Джони Деп шокира всички присъстващи, като каза “Майка ми беше най-злото същество, което някога съм срещал, но все пак ми беше майка.

На следващата страница може да прочетете за романтичните отношения на Джони Деп и втория му брак, който почти унищожи кариерата му >>>

Връзките на Джони Деп и ужасният скандал с Амбър Хърд, който продължава и до днес

Джони Деп има един кратък брак в началото на кариерата си с гримьорката Лори Ан Алисън. Само след две години бракът се разпада, а набиращият все по-голяма популярност актьор започва да излиза с редица популярни жени. Най-известна е връзката му с актрисата Уинона Райдър, с която се запознават на снимките на филма “Едуард Ножиците” на Тим Бъртън. Джони Деп дори ѝ предлага брак на снимачната площадка и макар че до сватба никога не се стига, той все още носи отпечатък от любовта си, тъй като една от множеството му татуировки гласи “Уинона завинаги”.

Уинона Райдър
Снимка: Getty Images

Друга много популярна връзка на Джони Деп е с актрисата Ванеса Паради, която ражда две деца от него - тя е майка на красавицата Лили Роуз Деп. Връзката му с Ванеса Паради продължава цели 14 години, но двамата никога не минават под венчилото.

Джони Деп и Ванеса Паради, с която бяха заедно 14 години
Снимка: Getty Images

Всъщност Джони Деп се жени повторно едва през 2015 г. и бракът му се превръща в една от най-страшните катастрофи в живота му.

Джони Деп и Амбър Хърд
Снимка: Getty Images

Джони Деп и актрисата Амбър Хърд сключват брак през февруари 2015 г. Събитието не е толкова щастливо, колкото би се очаквало от една сватба, защото голяма част от семейството на актьора са против женитбата му и настояват поне да има предбрачен договор. Джони Деп отказва и се скарва жестоко със сестра си.

По-малко от година и половина след сключването на брака, Амбър Хърд подава молба за развод и изисква ограничителна заповед срещу съпруга си. Младата жена твърди, че Джони Деп я е малтретирал “вербално и физически”. Джони Деп отрича тези обвинения, а адвокатите му заявяват, че актрисата лъже, за да получи по-бързо част от богатството на актьора. В крайна сметка двамата се споразумяват и Джони Деп ѝ дава 7 милиона долара, които тя веднага дарява за благотворителност, за да докаже, че целта ѝ никога не е била финансова изгода.

Джони Деп и Амбър Хърд
Снимка: Getty Images

Обвиненията срещу Джони Деп са тежък удар по кариерата му. В месеците след публикуването на информация за предполагаемото насилие срещу съпругата му, много студиа отказват да работят с Джони Деп, под натиска на загрижени почитатели на Хърд. Това се отразява много тежко както върху финансовото, така и върху емоционалното състояние на актьора.

Бях паднал ниско, не мислех, че по-ниско изобщо е възможно. Всеки ден беше мъчение.

Джони Деп

За да пребори страданието и депресията, Джони Деп започва да пише мемоари на старата си пишеща машина:

Сутрин си наливах чаша водка и зпочвах да пиша, докато очите ми не се напълнеха със сълзи не виждах вече страницата. Опитвах се да разбера какво съм направил, за да заслужа всичко това. Опитвах се да съм добър към всички и да помагам на всички. Истината за мен е най-важното нещо. И въпреки това всички тези неща се случиха.

Джони Деп

През последната година скандалът направи неочакван завой. Появиха се нови доказателства, които подкрепят твърденията на Джони Деп, че никога не е посягал на съпругата си. Записи всъщност доказват, че самата тя го е нападала и е опитвала да го нарани. На записите се чуват ужасните думи, с които го нарича. Хърд е фалшифицирала някои от доказателствата, които медиите разпространиха и които убедиха толкова много хора, че Деп е невинен.

Снимка: Getty Images

Сега актьорът заведе дело срещу самата Амбър Хърд и ако спечели, може да я осъди за впечатляващата сума от 50 милиона долара. Предстои да видим развръзката, позабавена, заради пандемията от COVID-19, но по всичко личи, че името на Джони Деп ще бъде изчистено.