Изпълнения на участници от осмия сезон на „Гласът на България“ влязоха в глобалните класации на The Voice, съобщават от музикалния формат.

Първото представяне, което откриваме в класацията за най-добри изпълнения за третата седмица на месец септември, е на младата музикална надежда Лидия Ганева. Със своето безапелационно и емоционално изпълнение на хита на нашумялата Оливия Родриго „driver’s license”, 15-годишното момиче впечатли не само българските зрители, но и световните. Във видеото изпълнението на Лидия е наредно сред тези на участници от Франция, Финладния, Полша и Доминиканската Република.

Коментарите под видеото красноречиво дават следното заключение – изпълнението на Лидия е най-харесвано от световните зрители. „Момичето от България звучеше като на запис – перфектно!“, „Момичето от България има толкова артистичен глас, който достига всеки тон с лекота“, „Българската Оливия Родриго – нейните стил, глас и техника са изключителни, впечатляващи, ужасяващо красиви“, „Помня я още като малка, когато я срещнах на Детската Евровизия през 2016-а“ са само част от суперлативите по адрес на сънародничката ни.

Другият участник, даващ ни повод за гордост, е пеещият таксидижия Георги Костадинов. Той се яви във втория епизод на новия сезон на музикалното шоу и изпълни „A Song for You“ на Дони Хатауей. Със своето представяне той развълнува силно треньорът Иван Лечев, който не успя да скрие емоциите си. Изпълнението на Георги от „Кастингите на тъмно“ откриваме в глобалната класация на The Voice с най-добрите изпълнения от последната седмица на изминалия месец.

Голямо признание и за пеещия доктор от Плевен – Мартин Николов, който влезе в световната класация на The Voice с най-добрите изпълнения за целия месец септември. 28-годишният лекар предизвика дъжд от емоции и аплодисменти на световно ниво с изпълнението си на блус парчето „Make it Rain“.

Сред коментарите под видеото откриваме и името на самия Мартин, който благодари за похвалите: „Чест е за мен като доктор и певец да бъда част от това видео! Поздрави от България! Благодаря на всички за подкрепата!“.

В момента музикалното шоу „The Voice“ излъчва нови сезони в 16 държави по целия свят, като повечето от тях все още са на етап „Кастинги на тъмно“. С други думи казано, седмично се представят по близо 160 изпълнения в световен мащаб. Това означава, че Лидия Ганева, Мартин Николов и Георги Костадинов са премерили сили с над 100 други участници. Присъствието им в тези класации е признание както за таланта на сънародниците ни, така и за успеха на българския формат.

В САЩ в момента се излъчва 21-ви сезон на музикалното състезание, а треньорският състав се състои от Ариана Гранде, Кели Клърксън, Джон Леджънд и Блейк Шелтън.

В Испания „Гласът“ се излъчва за осми пореден път, като сред треньорите откриваме световно известните Луис Фонси и Пабло Алборан.

Не пропускайте епизодите на „Гласът на България“ всяка неделя от 20 часа по bTV. Още изпълнения от сезон 8, както и специалните епизоди зад кадър с водещ Александра Петканова, можете да гледате в официалния YouTube канал на предаването.