Мартин Николов е един от участниците в „Гласът на България”. Той е доктор по професия, но това не му попречи да покаже своята страст към музиката на сцената, да успее да обърне четирите менторски стола и всеки да го пожелае в отбора си. За решението си да избере Галена споделя, че много хора му задават въпроса, защото точно нея.

„Бях си решил преди да отида на сцената, че на момента ще реша при кой треньор да отида, но Галена ми каза, че ще ме заведе на финал, затова избрах нея”, каза в студиото на COOLt пеещият доктор.

Предишните години все не му остава време да се запише в „Гласът на България”, а искал от началото на предаването.

„Работата ми в COVID отделението ме подтикна да се явя на кастинга, защото наистина животът е един и човек трябва да поема рискове”, каза той.

Винаги е мечтаел за голямата сцената. Но заяви, че ако стигне до финала и спечели „Гласът на България”, дори да му предложат да гради музикална кариера, не би се отказал от докторската професия.


„Има ли желание, има и начин” каза Мартин и обеща на своите пациенти да не ги изоставя, а да съчетава и двата занаята.

Докторът вече е издал своя песен и нейното име е „Една душа”. Текстът й е написан лично от баща му, за който от визитката на Мартин Николов знаем, че също е доктор, дори му е началник в клиниката. Сподели ни още, че в началото за баща му е било странно решението на сина му, но когато видял, че е сериозен, го е подкрепил.

„Така разпускат лекарите - с музика. Музиката ме прави жив, музиката ме лекува” казва Мартин Николов пред Натали Трифонова.