Само преди седмица 15-годишната Лидия Ганева трогна със своето изпълнение както публиката, така и журито на "Гласът на България". Днес я откриваме в далечна Финладния. 

Макар и само на 15 години, голямата сцена съвсем не е непознато място за Лидия. През 2016г. тя представи достойно България на детската "Евровизия". Казва че оттогава не се е променила много, просто е пораснала и вече не се притеснява преди да излезе пред публиката.

Снимка: bTV Media Group"Обичам същата музика. Това което се промени е може би, че съм още по-целеустремена. А преди да изляза на сцената, не бях толкова притеснена, колкото си мислех, че ще бъда. Бях много притеснена на репетицията, но после си казах, че всичко ще е наред. Бях много развълнувана да споделя тази страхотна история "Driver's license". Много любима моя песен." споделя Лидия.

Точно с това парче, Лидия успя да докосне и сърцето на Любо Киров и да го разплаче. Въпреки това тя избра друг ментор, с който да продължи напред.

Снимка: bTV Media Group"Избрах Дара, защото тя ми дава самочувствие и увереност. А от тези две неща, аз имах много нужда. Смятам че в момента се справяме, тя ме научи на много, да бъда уверена. Нейната енергия е страхотна. "Гласът на България" винаги е бил моя мечта и в момента е сбъдната. Винаги съм си казвала, че когато стъпя на сцената, просто ще си усетя с кого искам да мина през това приключение. Но всички ментори са невероятни." казва тя.

Снимка: bTV Media GroupСега освен че се готви за следващите предизвикателства, които я очакват в "Гласът на България", Лидия осъществява и още една своя мечта - да прави авторска музика.

"Винаги съм имала идеи за песни, но точно преди година, се вдъхнових и написах първата си авторска песен. След това започнах да имам страшно много идеи и всичко започна да става все по-естествено. На 2-ри февруари, изкарах първата си авторска песен – After the movie. Написах я страшно бързо – текстът, музиката, всичко дойде мигновено.

Снимка: bTV Media GroupИ макар, че в момента е далеч от България, тя казва, че това е само временно. А какво предстои на Лидия, ще разберем съвсем скоро в новия сезон на "Гласът на България".