Ако някой си е мислил, че в първия епизод от новия сезон на музикалното предаване „Гласът на България“ сме видели най-впечатляващите изпълнения, определено е сбъркал. И със сигурност не е гледал втория епизод, където битката за гласове между треньорите Любо Киров, Галена, Дара и Иван Лечев продължава с пълна сила.

Новите 13 изпълнения за пореден път доказват колко талантливи хора има в България и каква сила притежават тези, които успяват да докоснат и развълнуват публиката с гласовете си. Ако не вярвате, вижте следващите участници от втория епизод, които впечатлиха екипа ни.

Несъмнено сред най-впечатляващите кандидати за титлата са Георги Костадинов и Елена Кокорска – таксиметров шофьор и банков мениджър, които са двойка от 11 години. Въпреки че често пеят в дует, двамата се явиха индивидуално.

Първо на сцената се изяви дамата – Елена изпълни I Believe I Can Fly на Ар Кели, докато половинката й Георги притеснено чакаше своя ред. Дамата получи три обърнати стола и съответно трябваше да избере измежду Иван Лечев, Любо Киров и Галена за свой треньор. Елена се спря на отбора на Любо, който заяви: „Тя е голям майстор на пеенето. Мисля, че с нея ще направим много интересни неща и хората ще чуят класа в нейно лице“.

Георги беше изключително развълнуван преди да излезе не сцената на „Гласът на България“ и сподели, че излиза от зоната си на комфорт, тъй като не е пял от 3 години. Много емоционално за него е било да научи песента, с която се представи – A Song for You на Дони Хатауей. Безапелационното му изпълнение впечатли и четиримата треньори, които се обърнаха още в първите секунди. Насълзеният Иван Лечев го попита: „Къде се кри досега?“, а Любо Киров заяви: „Човек, ти си супер завладяващ, просто това е глас, който те кара не да се обърнеш, а да искаш да спасиш душата си“. Пеещият шофьор избра отборът на Иван Лечев, който му благодари за емоцията: „Това, което от душата ти излезе, е много важно. Пази го като окото си!“.

На сцената се изяви и 16-годишната Христина Йосифова от София. Във визитката си ученичката разкри, че от малка се занимава с музика, тъй като чрез намира свобода, начин да се изрази и я определя за своя „най-верен приятел, който винаги ме прегръща“. Момичето сподели още: „Участвам в „Гласът на България“, защото мисля, че имам какво да кажа“. Най-голямата й мечта е хората да се уважават и да се приемат такива, каквито са. Христина изпълни Summertime на Ела Фицджералд и Луис Армстронг и още с първата фраза впечатли треньорите, като успя да обърне и четирите стола. Изпълнението й предизвика бурните овации на публиката и един блок бутон – Иван Лечев блокира Любо съвсем целенасочено. Останалите трима ментори влязоха в битка за гласа на Христина. Усмихнатото момиче избра да се присъедини към отбора на Дара, която заяви: „Радвам се, че имах възможност да я чуя. Гласът й е вълшебен и аз знам, че тя е родена да се слуша от много, много голяма публика“.

Изключително впечатляващ и запомнящ се бе и Христо Данаилов, който разкри, че е напълно самоук. 34-годишният мъж изпълни хита Billy Jean на краля на попа Майкъл Джексън и си спечели правото да избира между отборите на четиримата треньори. Любо Киров похвали високият регистър, в който пее Христо и заяви, че гласът му е „най-разпознаваемият“ в този сезон. Очите на мастъра Иван Лечев светнаха, когато мъжът избра за свое второ изпълнение да изпее рок, а по-точно песента Highway to Hell на ACDC, която разкри още по-широкия спектър на гласа му. Христо избра Любо Киров за свой ментор, който от своя страна коментира „Внимавайте, момичета и момчета, става опасно в моя отбор! Аплодирайте го, страхотен е!“.

Силен отпечатък в съзнанието ни остави и 28-годишният лекар Мартин Николов, който е бил на първа линия в битката с инфекцията от COVID-19 през изминалата година. Споделя, че след тежките дежурства това, което му помага, е музиката, защото тя го успокоява и концентрира. Мъжът разкри, че чувства силен адреналин и ще опита да даде най-доброто от себе си, излизайки на голямата сцена, на която изпълни блус парчето Make It Rain. Любо, Галена, Дара и Иван Лечев бяха възхитени от гласа му и бързо дадоха заявки да се присъедини към отборите им. И четиримата похвалиха младият лекар за избора му на песен, а Галена опита да го спечели с думите „Аз нямам такъв изпълнител като теб в моя отбор и смятам, че ще изпъкнеш. Заедно можем да бъдем на финал!“. Този нейн опит се увенча с успех, тъй като Мартин я избра за свой треньор. Напускайки студиото на „Гласът на България“, 28-годишният мъж заяви: „Адреналинът и чувството са невероятни. От много време съм искал това, но не съм се престрашил. И сега, когато го направих, се чувствам на седмото небе. Много съм щастлив!“.

Друг участник, който впечатли с таланта и духа си нашия екип, е Боряна Георгиева от Варна, дъщеря на първия българин, обиколил света с яхта – капитан Георги Георгиев. Въпреки редица тежки изпитания, които животът й е поднася, 54-годишната жена е запазила удивителното си чувство за хумор и младежки дух: „Хората ме описват като ку-ку. И аз казвам „Да!“. Изпълнителка представи Get The Party Started с величествена увереност и артистично сценично присъствие. Това й гарантира четири обърнати стола. На сцената Боряна заяви: „Обичам това, което правя. Обожавам да пея, обожавам да доставям радост на хората“. Изненада за всички бе избора на отбор, а именно този на Дара. Младата изпълнителка коментира, че е търсела точно такъв глас: „Защото имаш характер, излъчване, голям глас, хумор – просто имаш всичко!“.

Не пропускайте епизодите на „Гласът на България“ всяка неделя от 20 часа по bTV. Още изпълнения от сезон 8, както и специалните епизоди зад кадър с водещ Александра Петканова, можете да гледате в официалния YouTube канал на предаването.