Безапелационното и емоционално изпълнение на 15-годишната Лидия Ганева изправи публиката на крака и разплака един от новите треньори в "Гласът на България" тази година Любо Киров.

Лидия е родом от Пловдив, но от няколко години живее във Финландия със семейството си. Младата певица представи България на Детската Евровизия през 2016 г., когато класира стараната ни на девето място. Споделя, че с това участие е заобичала още повече родината ни.

Лидия обича фотографията и поезията, но е избрала музиката като свой житейски път. Вече има издадено едно авторско парче “After the movie”. Младата изпълнителка вярва в чудеса и както казва в едно свое интервю преди години: "Искам да стига до там, до където дори и мечтите ми не стигат. Това, което трябва да се случи, ще се случи. Искрено вярвам в това".

По време на първите кастинги на тъмно пловдивчанката изпълни номер едно хита на Билборд „Driver’s license“ на американската тийнсензация Оливия Родриго и получи бурни аплодисменти от всички присъстващи в залата. 

Любо Киров бе разтърсен от таланта на момичето и сподели:

„Много хора пеят, много хора имат гласове, но явно на някои са им дадени такива гласове, с които да спасяват души. С две думи – да лекуват! Момиче, ти имаш дарба, освен глас – да лекуваш хората с музиката, която ще правиш от тук нататък. За мен си нещо специално!“.

Все пак младата пловдивчанка избра да се присъедини към отбора на Дара, която сподели: „Страшно много се радвам, че успях да се преборя за Лидия. Тя е голямата ми перла в отбора и вярвам, че може да е следващият Глас на България“.