Тази година България не участва на Евровизия, но в Малмьо, Швеция, имаше българска делегация. Тя бе съставена от артисти на музикалния лейбъл East Art: певицата Мила Роберт, един от най-добрите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият певец Мишел и младата Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016.

„Българското участие на Евровизия тази година. Българският продуцент Kay Be (Константин Бешков) е част от създателите на песента на Марина Сати и не знам защо никой не говори за това. ITS SO GOOD“ – обяви Мила Роберт, която бе участник в "Dancing Stars".

Бляскавият финал на танцовото шоу е на 14 май. Можете да го гледате по bTV.

Изпълнението на гръцката певица Марина Сати, която завърши на 11-то място, можете да видите тук: 

Швейцария спечели 68-ото издание на конкурса за песен Евровизия. Победителят Немо завоюва 591 точки във финала с песента “The Code” на финала в Малмьо Арена.

Снимка: Instagram.com/mila_robert/

Това е третата победа на Швейцария в историята на конкурса след триумфа на първата победителка в надпреварата Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 година. 

Във видео обръщение Немо призова България да се завърне на Евровизия през 2025 година. Послание на българските зрители изпрати и завършилия на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също призова България да се завърне.

Снимка: Instagram.com/mila_robert/

На трето и четвърто място завършиха две от най-големите звезди в Украйна и във Франция – атрактивните Альона Альона и Джери Хейл и гласовитият Слиман. Пето място зае Израел.

Снимка: Eurovision Song Contest

Евровизия 2024 се проведе в шведския град Малмьо след победата на Лорийн с песента “Tattoo”, един от големите хитовете за 2023 година.

Снимка: Eurovision Song Contest