Гал Гадот е готова за следващата голяма роля в кариерата си – холивудската звезда ще изиграе емблематичната египетска владетелка Клеопатра.

36-годишната израелска актриса сподели информация за предстоящия биографичен филм за древната царица на Египет пред InStyle за февруарския брой на списанието.

"Не мога да разкрия много, но мога да ви кажа, че ще отпразнуваме историята на Клеопатра", казва Гадот.

"Ще покажем не само колко сексапилна и привлекателна е била, но също и колко умна и далновидна. Колко влияние е имала и все още има върху света, в който живеем днес", допълва актрисата от "Жената чудо".

Когато през октомври 2020 г. беше обявено, че Гал Гадот ще влезе в ролята на Клеопатра, в социалните мрежи се надигнаха негативни реакции, че изборът на актрисата е поредният пример за "избелване" в киноиндустрията, когато персонаж с по-тъмен цвят на кожата е представен като бял (това е различно от "блекфейс", когато бял актьор се гримира, за да изглежда по-тъмен).

"На първо място, ако искате да се придържате към фактите, то Клеопатра е била македонка. Търсихме македонска актриса, която да е подходяща за Клеопатра, но нямаше. А аз бях толкова запалена по Клеопатра", каза Гадот през BBC Arabic през декември 2020 г.

"Имам приятели от цял ​​свят, независимо дали са мюсюлмани, християни, католици, атеисти, или будисти, евреи… Хората са хора. Искам да отпразнувам наследството на Клеопатра и да почета тази невероятна икона в човешката история, на която толкова много се възхищавам", допълва Гадот.