Гал Гадот е родена в Тел Авив. Кариерата ѝ започва на 18г., когато печели конкурса Мис Израел и участва на Мис Вселена. Следват предложения за участия във филми и реклами, които отварят пътя и към голямото кино. След ролите и в „Бързи и яростни“, "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Жената чудо“, Холивуд вече е в краката и.

Снимка: Getty Images

Днес ще я видим в ролята и на продуцент на поредицата "ПРОМЯНА с Гал Гадот", в която тя разказва историите на 6 вдъхновяващи жени от различни точки на планетата, чиито съдби са белязани от насилие, бедност, травми, дискриминация, подтисничество и природни бедствия. Въпреки тези перипетии, те намират сили да мечтаят и да променят света около себе си.

„Цялата идея дойде, когато пожелах да използвам популярността си, за да мога да достигна до зрителите и до феновете и да направя нещо добро - да разкажа истории, да извадя на светло човешки съдби, които по принцип не са целта на камерите“, обясни тя. „И когато видяхме работата на Райън Пелоти, който беше снимал невероятната танцьорката от фавелите в Бразилия, и въздействието, което тя има върху своето общество, си казахме "О боже мой, това е перфектно, нека построим цяла концепция около това да разказваме истории, в които жените са водещи"

Гал Гадот е черпила вдъхновение и от собственият си път, но кои са били жените на които е подражавала в живота си?

„О, толкова са много. Най-добрият модел за подражание е този, с когото си отраснал, тоест моята майка и моята баба. Докато растях толкова много жени ме вдъхновяваха и имаха ефект върху мен. Например Мая Анджело, бях обсебена с нея, също така Мадона, докато растях Мадона беше моят идол – някой, на когото не му пука какво мислят другите за него. Тя разчупи толкова много рамки. Хилъри Клинтън, Мишел Обама, Ангела Меркел… просто има толкова много жени, които ме вдъхновяват.“

А Гал вярва че сега, повече от всякога, имаме нужда да научим за добрините, които вършат обикновените хора, поставени в изключителни обстоятелства и се надява с времето да създаде една общност, пълна с хора, които правят добро.