Известна с ролята си на Жената чудо, Гал Гадот прави още едно чудо и в реалността - разказва историите на 6 вдъхновяващи жени от различни точки на планетата, чиито съдби са белязани от насилие, бедност, травми, дискриминация, подтисничество и природни бедствия. Повече за поредицата "ПРОМЯНА с Гал Гадот" тя разказва в специално интервю за "Тази събота" по bTV.

"Цялата идея дойде, когато пожелах да използвам популярността си, за да мога да достигна до зрителите и до феновете и да направя нещо добро - да разкажа истории, да извадя на светло човешки съдби, които по принцип не са целта на камерите."

Самата тя също има своите примери за подражание - жени, които я вдъхновяват. 

"Най-добрият модел за подражание е този, с когото си отраснал, тоест моята майка и моята баба. Моята майка е учител и възпита мен и сестра ми да сме самоуверени да обичаме себе си, да мечтаем, да се осмеляваме. Бях обсебена от Мая Анджелоу. Докато растях, Мадона беше моят идол – някой, на когото не му пука какво мислят другите за него. А също Хилъри Клинтън, Мишел Обама, Ангела Меркел… "

За да стигне до ролята на продуцент в този важен проект, Гал Гадот минава дълъг път. Родена в Израел, модел и актриса, тя започва кариерата си на 18 г., когато печели конкурса "Мис Израел" и участва на "Мис Вселена". След ролите и в "Бързи и яростни", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Жената чудо", Холивуд вече е в краката и.

Работата по проекта с историите за жени започва още преди година. За съжаление пандемията пречи на първоначалната реализация. Заради ограниченията екипът включва истории само от американския континент. Това са истински, вдъхновяващи жени, които докосват сърцата със силата, с която успяват да посрещнат трудностите, които им поднася живота. 

"Историите са уникални, защото виждате жени, които имат много, много проблемно минало, например дискриминация или природни бедствия. Но каквото и да е това, с което се борят, те не позволяват на тези неща да ги смачкат."

Една от историите е на Кейла от Мемфис - чернокожа и трансджендър, която е била бездомна, а сега се грижи за хора като нея и им осигурява подслон.Друга история разказва за Келси, която е изгубила своята сестра близначката Одри. 

"Келси и преди е работела с хора, които са страдали от някаква загуба, но никога не е предполагала, че тя самата ще трябва да се бори със загуба, и то на близначката си. Когато видях как тя реши, че животът е по-силен от всичко и тя избира да живее и да живее по един определен начин и да прави добрини, бях изключително впечатлена." - споделя друга история Гал Гадот. 

Самата Гал също е вдъхновение за много млади момичета. Докато отбива военната си служба, задължителна и за жените в Израел, е инструктор по борба към силите на отбраната. 

"На иврит имаме поговорка, която гласи, че не можеш да казваш добри неща за себе си, но мога да ви кажа, че обичам хората, обичам човешките същества."

Скоро Гал ще стане майка за трети път. Като майка се старае да бъде добър пример на своите малки жени – нейните дъщери.

Цялото предаване може да гледате на btvplus.bg