След като в началото на седмицата Мария Бакалова накара всички да говорят за нея, убеждавайки Джими Кимъл да си свали гащите на чист български, тази сутрин всички отново говорят за нея. Продължението на "Борат" вече е достъпно на стрийминг платформата на Amazon и публика и критици са единодушни - не Саша Барън Коен, а Бакалова е звездата на филма.

"Мария Бакалова, която изпълнява ролята на дъщерята на Борат е точно толкова брилянтна и безстрашна, колкото Саша Барън Коен. Невероятно изпълнение!"

"Извинявам се, но аз наистина харесах Саша Барън Коен и неговата невероятна партньорка Мария Бакалова за това, че ни дадоха този филм. Може би го харесвам повече отколкото трябва, но моля ви, нека им дадем медал за това, което ни подариха"

В рецензията си The Litttle White Lies пише, че Бакалова прави една от най-безстрашните роли в историята на комедията изобщо. Дженъл Райли от Variety пише в Туитър, че "Саша Барън Коен е гений, а Мария Бакалова - звезда."

Водещият на вечерното шоу на NBC Сет Майърс също е зашеметен: "Саша Барън Коен е безупречен като Борат, но Бакалова успява не само да е на неговото ниво, но и да го надскочи".

"Коен и Бакалова са невероятен тандем", пише Film Festival Today

Агреагорът на оценки Rotten Tomatoes за момента е събрал 140 рецензии за филма, 24 от които негативни, 116 - положителни. Това прави рейтинга филма 83% (за сравнение хита "Емили в Париж" има едва 63%).

"Критиците казват, че Саша Барън Коен е все така луд в "Борат 2", но този път във филма има много душа, а дебютантката Мария Бакалова е истинска находка."

"Тъкмо изгледах "Борат 2". Дайте Оскар на Мария Бакалова! Това беше невероятно преживяване от началото до край. Задължителен!"

За Саша Барън Коен е сигурно, че ще бъде номиниран тази година - за невероятното си превъплащение в "Делото срещу седемте". Дали е възможно обаче и Бакалова да получи номинация?