Продължението на приключенията на казахстанския журналист Борат (в ролята Саша Барън Коен) излиза този петък, а една от главните роли изпълнява актрисата от Бургас Мария Бакалова.

Тя влиза в ролята на дъщерята на Борат, която, по странно стечение на обстоятелствата, е бременна от него. Двамата снощи се появиха и във вечерното шоут на Джими Кимъл, където Борат съобщи, че коронавирусът е дело на евреите, а дъщеря му на чист български поиска Джими да си свали гащите.

Коя е Мария Бакалова

Мария Бакалова първо учи в Националното училище за изкуствата в Бургас, а след това попада в класа на Иван Добчев в НАТФИЗ. Тя участва в "Бащата" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева. Филмът бе отличен с голямата награда "Кристален глобус" на международния кинофестивал в Карлови Вари. Сред другите ѝ роли е участие във филма "Трансгресия" (за който получава награда за най-добра актриса на фестивала в Торонто), "Калинката", "Ангели" и "12 А".

В момента тя няма нито един активен профил в социалните мрежи. Вижте откъс от продължението на Борат, в който тя казва "Глътнах бебенцето":

Покрай кастинг за Би Би Си се запознава с актьора Юлиан Костов (участвал в много продукции на Нетфликс), под чието менторство работи и до днес и с чиято помощ стига до ролята в "Борат 2".