Има филми, които никой не си спомня един месец след премиерата им в кината. Някои от тези филми дори получават престижни награди. Истинското признание за едно произведение обаче е това колко дълго след излизането му хората си го спомнят.

  • Блогърът Мария Тарашманова: Да спиш под открито небе на Кончето в Пирин е магично!
  • Котка да си в тоя живот! Хотел в Париж глези косматите си гости
  • Лайф коуч: Защо жените след секс стават активни, а на мъжете им се доспива?
  • Яна Борисова: Копнеж е думата, която може да превърне реалността в сън
  • Код червено: известни бг звезди с бански като зряла ягода
  • Андрей и Такухи - история за 30 г. любов под чемширената шапка
  • 7 снимки, на които Койна Русева е по-красива от Шарън Стоун
  • Когато Деян Донков чака делфини, от морето излиза нещо по-красиво
  • Любовното лято на Петя Дикова и Илиян
  • Деси Стоянова навърши 47 по-красива и женствена от всякога

Тук сме подбрали 10 филма, които са на повече от 20 години (някои на много повече), но продължават да са гледани и обичани както в годината, в която зрителите ги видяха за пръв път.

Направете лятото по-приятно с някои от най-красивите и романтични филми, които са вечни.

„Безсъници в Сиатъл“ (1994 г.)

Снимка: imdb.com

Това е вторият филм, в който Мег Райън и Том Ханкс са заедно на екрана, но именно той ги прави най-обичаната екранна двойка на 90-те години. Във филма, превърнал се в класика, те играят сродни души, които никога не са се срещали. Необходима е помощта на едно дете и радиопредаване, за да се случи съдбовната среща.

Том Ханкс и Мег Райън след това играят в „Имате поща“, който няма да включваме като отделно предложение, но ако сте започнали да си припомняте Мег и Том, препоръчваме да гледате и него.

„Преди изгрева“ (1995 г.)

Снимка: imdb.com

Това е един от най-успешните романтични филми за всички времена. Лентата с Итън Хоук и Жули Делпи разказва за двама млади непознати, които се срещат във влака. Те прекарват една нощ заедно, в която се разхождат и си говорят, като знаят, че на сутринта ще трябва да се разделят и трябва да оползотворят всяка минута преди изгрева.

9 години след оригиналния филм следва продължение на историята („Преди залеза“), а още 9 години след това излиза и третата част („Преди полунощ“). Това прави историята на Джеси и Селин една от най-дълго продължаващите екранни връзки.

„Титаник“ (1997 г.)

Снимка: imdb.com

25 години след култовия филм, зрителите още не са преживели смъртта на Джак. Но продължават да гледат „Титаник“, да се радват на романтичните сцени и да плачат, когато настъпи трагедията.

В продължение на години „Титаник“ беше най-успешният филм на всички времена, преди да бъде задминат от „Аватар“ на същия режисьор и по-късно от „Отмъстителите: Краят“. През 2012 г. филмът се завърна по екраните с 3D версия, но тя не успя да впечатли зрителите.

„Бодигард“ (1992 г.)

Снимка: imdb.com

Тази година отбелязваме 3 десетилетия от премиерата на филма с Кевин Костнър и Уитни Хюстън. Филмът разказва за бивш агент от тайните служби, който става бодигард на известна певица. Първоначалната им антипатия се превръща в любов до края на филма.

Самият филм „Бодигард“ има много интересна история, тъй като когато се появява по екраните, нищо не предвещава, че ще има такъв успех. В началото зрителите не го харесват, но след това чуват песента на Уитни Хюстън „I Will Always Love You“, която става огромен хит и привлича много хора към киносалоните.

„Когато Хари срещна Сали“ (1989 г.)

Снимка: imdb.com

Филмът отговаря на големия въпрос могат ли двама души да имат сексуални отношения и все пак да останат приятели.

Заедно Били Кристъл и Мег Райън правят един от най-запомнящите се и обичани романтични филми на всички времена. И то не само заради сцената с оргазма в ресторанта.

„Сън в лятна нощ“ (1999 г. и 1968 г.)

Снимка: imdb.com

Една от най-известните творби на Уилям Шекспир беше екранизирана през 1999 г. с участието на Мишел Пфайфър, Калиста Флокхарт, Крисчън Бейл и още куп звезди. Това обаче не е нито единствената, нито първата екранизация на пиесата.

Ние си препоръчваме да потърсите версията от 1968 г., която се счита за по-добра и в нея участват поразителните Джуди Денч и Даяна Риг.