С участието си в кой филм мислите, че Хю Грант се гордее най-много? С романтичните класики „Нотинг Хил“ и „“Наистина любов“? Или може би по-сериозни филми като „Облакът Атлас“ и „Мъжът от U.N.C.L.E.”? Не, в интервю с водещия на „Среднощното шоу със Сет Майерс“ актьорът каза, че един от най-добрите филми, в които е участвал, е „Падингтън 2“.

Снимка: Getty Images

Когато за пръв път гледах този филм си помислих, че е шедьовър дори без моя помощ“, сподели актьорът. „Режисьорът Пол Кинг е създал шедьовър.

Снимка: imdb.com

Филмът, който излезе през 2017 г. е продължение на детския филм от 2014 г. за изгубеното в Лондон мече. Вторият филм е създаден с по-малък бюджет от първия и събра малко по-малко приходи от оригиналния филм, но получи много по-високи оценки от първата част – както от зрителите, така и от критиците.

Хю Грант оправда високото си мнение за филма с оценката в един от най-авторитетните сайтове за ревюта на филми – Rotten Tomatoes:

Струва ми се, че това е единственият филм на света, който има 100% одобрение в сайта Rotten Tomatoes“, каза той.

Снимка: imdb.com

Хю Грант всъщност греши и „Падингтън 2“ далеч не е единственият филм с максимално висока оценка, но филмът наистина държи 100% свежест по мнението на критиците и се нарежда до някои от най-великите филми в историята на киното като „12 разгневени мъже“, „Гражданинът Кейн“, „Гроздовете на гнева“ и други безсмъртни класики.

Снимка: Getty Images

В интерес на истината децата на актьора не са били особено впечатлени от филма, което го е разочаровало. За разлика от тях 90-годишният му баща е бил впечатлен и объркан от компютърната анимация: „Заведох го на премиерата и седнахме заедно. Някъде по средата на филма той се обърна и ме попита дали мечката е истинска. Отговорих му, че няма как да е истинска – говори.

Снимка: Getty Images

Мечето Падингтън е популярен герой в английската литература. То се появява в 20 книги от британския автор Майкъл Бонд, първата от които излиза през 1958 г. Мечето е и герой от няколко анимационни и игрални филми. Появява на пощенски марки, реклами и е популярна играчка във Великобритания.