Илиян Любомиров все така обожава любимата си жена Петя Дикова и изразява чувствата си с думи, за които много жени биха й завидели. 

"Тя е песъчинката, около която си образувах лято" - написа той, споделяйки снимка, на която двамата се целуват. 

Красиво написаните текстове за Петя Дикова определено са негов специалитет, и то не само защото умее да борави с думите. Чувствата между тях се виждат от всеки споделен кадър. 

Наскоро водещата на bTV отпразнува своя рожден ден. Илиян, разбира се, не пропусна повода да изрази емоцията си. 

"Честит рожден ден на момичето, което ме научи да обичам. С нея съм цял, дните имат смисъл, а нощите са топли. Благодаря ти, че те има(м)." - коментира той. 

Любовното лято на Петя Дикова и Илиян започна ще на 12 юли, когато Петровден бе още една от причините за любовни думи. 

"Петровден е и хубавото ми момиче има имен ден. Не познавам друг човек, който толкова неотклонно и честно да работи за достойното си име. Затова наздраве за теб, Пипче. С портокалов сок, разбира се."

Дори и на собствения си имен ден, Илиян откри повод да изрази обичта си към Петя. 

"Илинден е. Благодарение на нея името ми продължава." - написа той тогава, отново споделяйки снимка на двамата, широко усмихнати и гледащи се един друг. 

Още постове от Илиян към Петя, в които говори любовта:

"Има магия в тези очи. Топлина и чудо. Непорастване и дивост. Очите й греят и сгряват. Очите ми само нея виждат."

"Имам и любов. Имам и смисъл." 

"Не искам много, понякога и всичко е достатъчно."

"Тя през повечето време е качена на главата ми, дива, вълнуваща и категорична. И е толкова уютно в обятията й, че времето спира. И аз оставам там сгушен. И за първи път остаряването не ме плаши, щом ще е с нея. Обичам и това е всичко."

„Мечтата ми е да построя една къща за Пипи и момчетата някъде извън града. Да има камина, котка и тишина. Съответно там да мога да прекарам достатъчно време в работа върху романа, който в последните няколко години се върти в главата ми.“

Вижте Петя Дикова с няколко неотразими визии. 

Петя Дикова и Илиян Любомиров са една от любимите ни известни български двойки - усмихнати, искрени и смели да следват мечтите и сърцата си.

Първата им среща се случила чак година и половина след първите му опити да спечели вниманието й. Илиян й писал във Фейсбук, но Петя видяла, че статусът му е "сгоден" и го игнорирала.

Впоследствие станало ясно, че написаното било шега с колежката му, поетесата Рене Карабаш и всъщност той не бил обвързан. Именно тази шега отлага първата им среща във времето.

Но когато нещо е писано да се случи, то непременно се случва. И с пълна сила това важи, когато става дума за любов.