Петя Дикова изрази любовта си към Илиян Любомиров със силни думи и снимка без филтри и грим. 

"Илиян ме научи, че 14-и февруари може да е и през март, Денят на влюбените може да е и през нощта, поезията може да е и в прозата и, че клишетата са такива, защото са верни" - написа тя в емоционален пост във Фейсбука си. 

Снимките от колажа, който водещата на "Тази неделя" сподели, са направени от баща й, когато са били на село. Кадрите са съвсем непринудени и издават емоцията от приятно споделените мигове на ежедневието. 

Докато мама и тати са се целували, децата си играели с багери, уточнява Петя.

"Илиян е рошав като сърфист, а тати запечата един момент на нежност между нас. За всички неконвенциални поводи и моменти, които празнуват любовта" - допълни поста си чаровната Петя. 

Тя сподели, че Илиян й е показал и другото лице на любовта, а именно ежедневната работа и грижа за нея.

Първата им среща се случила чак година и половина след първите му опити да спечели вниманието й. Илиян й писал във Фейсбук, но Петя видяла, че статусът му е "сгоден" и го игнорирала.

Впоследствие станало ясно, че написаното било шега с колежката му, поетесата Рене Карабаш и всъщност той не бил обвързан. Именно тази шега отлага първата им среща във времето.

Но когато нещо е писано да се случи, то непременно се случва. И с пълна сила това важи, когато става дума за любов.

Снимка: https://www.facebook.com/petia.dikova

По-късно Петя Дикова озвучава негови стихове в телевизионен материал. В него той споделил, че обича пълнени чушки и мусака. Тогава, с помощта на монтажистката като посредник, Петя казва на Илиян, че "солените ястия не са ми сила, но гладен няма да остане". След това той я кани на чай.

Петя не веднъж е признавала, че семейството е изключително ценно за нея. 

"Давах си сметка, че ще дойде ден, когато телефонът ще спре да звъни, прожекторите в студиото ще изгаснат и ако нямаш семейство, което да е твой пристан, ти си чао“ – сподели тя по темата в интервю в "Шоуто на Николаос Цитиридис". 

Снимка: Личен архив